'Metamorfose' Brons

De sculptuur “Metamorfose” verwijst naar een spanningsveld waarin zich een visuele “omwenteling” opdringt.
“Metamorfose” is ruimtelijk uitgewerkt, evoceert ontgrenzing en toch geeft die sculptuur onderdak aan wie op zoek is naar een schuiloord. Dat plastisch werk creëert daarenboven gaten, openingen die je mentaal kunt opvullen.
Het werk is vatbaar, tastbaar en terzelfdertijd ijl. Het verwijst  naar bescherming, naar  beveiliging maar ook naar soepele vormen: “Metamorfose” is een schijnbaar verticaal uitgewerkte compositie maar uiteindelijk kantelt zich de sculptuur  uit in een horizontaal vlak. De verticale en de horizontale wanden zijn elkaars suggestief aanvullende componenten. Je kunt onder het “dak” je beschermen tegen regen en hoogzomerse zon, maar je kunt ook via gevisualiseerde zijwaartse openingen de verte binnenhalen.
De metaalconstructie is even sierlijk als hoekig en die suggereert een vorm van claustrofobie, van vernauwing die niet begrenzend maar louterend wordt ervaren. De “verijlde” sculptuur  laat ruimte uitdeinen. Zo kan men de kern, de substantie van dat werk lucide noemen.

Tekst Gwy Mandelinck

formaat: Hoogte 30 cm
jaartal: 2015

beeldhouwkunst


Hieronder kan je commentaar geven op het werk: 
(Je tekst zal hieronder verschijnen, na het inloggen bij een van de sociale media of Disqus)

comments powered by Disqus

Martine Vyvey

'Harmonie'

'Freedom'

'Chaos I' cortenstaal

'Wilskracht' Brons

'Metamorfose' Brons

'Levensdans' Brons

'Estafette'

'Chaos'

'Wilskracht'

Gazelle

Tegen de stroom in

Vrije val

Estafette

Al├ęgria