Between the {f} acts

Anouk van der Wegen houdt zich bezig met maatschappelijke probleemstellingen. Menselijke gedachtes en lichamelijke handelingen spreken haar daarin aan. Dit is tot stand gekomen doordat ze zich is gaan verdiepen in dagboeken geschreven door psychiatrische patiënten. Door theoretisch en praktijk onderzoek te verrichten vergelijkt van der Wegen wat gezien wordt als ‘normaal’ en ‘abnormaal’. In haar werk bevraagd ze zich de verschillen, waarbij ze in het ‘abnormale’ een schoonheid ziet wat binnen haar werk sfeerbepalend is. Haar werk zet ze om in fotografie, experimentele film en performance kunst.

In haar beelden verschuilen mystieke occulte en cultische aspecten. Hiermee neemt ze de toeschouwer mee in een door haar gecreëerde werkelijkheid.

Van der Wegen probeert bewust en onbewust een boodschap over te brengen waarbij ze invloed uitoefent op de toeschouwer, waar haar onderzoek ook op gebaseerd is. Media, leefomgeving, geloof, cultussen, psychiatrische patiënten, vreemde alledaagse handelingen: wie word door wie beïnvloedt en wat betekent het woord ‘abnormaal’ dan nog?

mediakunst


Hieronder kan je commentaar geven op het werk: 
(Je tekst zal hieronder verschijnen, na het inloggen bij een van de sociale media of Disqus)

comments powered by Disqus

Anouk van der Wegen

Between the {f} acts