Werk 4 'Logo Maroen'

Opvallend, hoewel op de achtergrond, zijn de gekleurde bollen. 14 inderdaad, een duidelijke verwijzing naar de eerste reeks van 14 werken van Maroen. Let op de ene bol die zich markant buiten het logo cirkel bevindt waardoor het lijkt of deze ook buiten het logo zelf valt, hoewel dit toch niet het geval is want het maakt deel uit van het beeld. Ook dit is weer een impliciete verwijzing naar het feit dat een individu niet kan ontsnappen aan het zijn, aan de realiteit, hoezeer men dit ook probeert. Deze ambiguïteit is een constante in het werk van Maroen.

Over de rode bol buiten de cirkel valt trouwens nog meer te vertellen. Hij staat ook voor één van de 14 werken die duidelijk buiten het kader van het ensemble tracht te treden. Hierbij verwijzen de makers naar ofwel het werk van het logo zelf, gelet op het mogelijke intentionele karakter van dit werk, ofwel mogelijk naar een van de andere werken die als buitenbeen in de reeks aanwezig zijn, zoals misschien het 12dewerk 'My color App'?
Of slaat het op een hoger niveau op de reeks zelf waar de makers zich met hun Niet-Intentionele Kunst zich duidelijk buiten de gevestigde kunststroom willen profileren, maar hier slechts gedeeltelijk (of nooit) in zullen slagen? 

Het logo zelf is trouwens opmerkelijk druk, met tal van complexe symbolen waarmee duidelijk wordt aangegeven dat er oneindig veel mogelijke interpretaties zijn en de zingeving die het ensemble kan geven aan Niet-Intentionele Kunstobjecten onuitputtelijk is. Elk object dat ons omringt is trouwens nooit vrij van vorm wat aan Niet-Intentionele Kunst enerzijds onnoemelijke mogelijkheden biedt, maar ook een absurde, nooit in te vullen verantwoordelijkheid.

 

jaartal: 2015

collage, digitale beeldvorming, illustreren, mediakunst, multimedia, vrije grafiek


Hieronder kan je commentaar geven op het werk: 
(Je tekst zal hieronder verschijnen, na het inloggen bij een van de sociale media of Disqus)

comments powered by Disqus

Ma roen

Werk 4 'Logo Maroen'

Werk 3 'Lac Leman'

Werk 1 'Ingang'

Werk 7 'De File'

Werk 5 'Landende Vogel'

Werk 2 'Groene wagen'