TINY*

TINY*, tiny intervention near you.Ik heb  in het verleden enige faam gemaakt met mijn creaties van  “Colour Full People”. Via allerlei technieken van schilderen op canvas en glas, over weven en tuften, tot het maken van betonnen figuren breng ik mijn geliefde personages tot leven. Ik streef nooit naar perfecte lichamen; mijn mensen zijn op elke manier onvolmaakt, en tegelijkertijd een toonbeeld van heldere schoonheid. Gelukkige mensen in hun onvolmaaktheid. En dat is ook steeds mijn streven: mensen gelukkig maken.

 Dat mijn “Colour Full People” steeds binnen ‘opgesloten’ waren, bleef evenwel een frustratie. Ze betreden wel vaak de wereld via tentoonstellingen en opendeurdagen, maar ik wou mijn creaties ook loslaten in de wereld, en dat doe ik nu ook via mijn TINY*-people.

De unieke ‘mensjes’ worden niet willekeurig losgelaten, maar ze worden gewild achtergelaten bij mensen en plaatsen in de stad die mij nauw aan het hart liggen. De bewerkte figuurtjes vormen een brug van de wereld buiten naar de wereld binnen, en visa versa. Misschien vormen ze wel een brug die de onverschilligheid overbrugt en de ‘grote mensen’ verbindt.

Verrassend, plots, (on)gezien moeten de TINY*-people in hun onvolmaaktheid en schoonheid een lach en geluk losmaken. 

MD

formaat: 2cm
jaartal: 2018

installatiekunst


Hieronder kan je commentaar geven op het werk: 
(Je tekst zal hieronder verschijnen, na het inloggen bij een van de sociale media of Disqus)

comments powered by Disqus

Mieke Drossaert

TINY

TINY*

Colour Full People

Hide &Seek

Thin line

Glassbowls Colour Full People

Laisse moi t'aimer

Ta Tienne

Take 5