HOMMAGE

Wedstrijd met expo bij BOZAR

deadline: 31 januari 2016

Hoe verbeeld je als kunstenaar bewondering en respect voor een gebeurtenis, een werk, een persoon, een plek? Laat het zien en doe mee met HOMMAGE!

Er zijn plaatsen waar je nooit genoeg van krijgt. Er zijn mensen die je diep bewondert. Er zijn gebeurtenissen die een onuitwisbare indruk maken. Er zijn ideeën die je echt aan het denken zetten. En er is dat ene beeld dat je steeds weer van je sokken blaast.

WEDSTRIJD
Vertaal jouw persoonlijke hommage naar een persoonlijk abstract of concreet beeldend werk.
Alle beeldende disciplines komen in aanmerking. Een bestaande stijl imiteren of een kunstwerk
kopiëren is niet de bedoeling.
Indienen kan tot 31 januari 2016 via www.hommage-expo.be
Lees er zeker ook het volledige reglement.

WORKSHOPS
Wie voor hij deelneemt eerst nog wat wil opsteken over hoe je best je werk fotografeert, beschrijft of presenteert, kan deelnemen aan een van de HOMMAGE-workshops.
Info & inschrijven: www.hommage-expo.be

SELECTIE EN EXPO
Er zijn twee rondes: een voorronde en de finale. In de voorronde selecteren 3 curatoren een 100-tal werken. Daarvan gaan er een 40-tal door naar de finale. Bij het beoordelen letten de curatoren vooral op beeldende kwaliteit, zeggingskracht, autonomie en de visuele uitwerking van het thema ‘hommage’.
De winnende werken worden tentoongesteld op de expo HOMMAGE in BOZAR. Die loopt tijdens de Week van de Amateurkunsten en kent een feestelijke finissage in het weekend van 7 en 8 mei 2016.