OPEN SITES - SPOREN

deadline: 24 december 2017

Voor de derde keer organiseert CC Ieper in samenwerking met de Academie en Cultuurbeleid Ieper het in situ kunstproject Open Site - Sporen. Acht kunstprojecten worden geselecteerd door een professionele jury.

Open Sites is een evenement rond eigentijdse, grensoverschrijdende creaties waarbij kunstenaars vragen stellen over de maatschappelijke, culturele, historische, industriële en landschappelijke sporen van 3 gebieden die zich aan weerszijden van de Frans-Belgische grens bevinden.

Acht kunstprojecten worden geselecteerd door een professionele jury, de kunstenaars realiseren hun werken op het stuk Ieperse Vestingen tussen Menenpoort en Rijselpoort van 3 tot 8 september. Daarna blijven de werken tot 16 september 2018 te bezichtigen door het brede publiek.

Parallel met dit project gaat Entre Lacs door in Villeneuve ‘d Ascq (F). Onder de noemer Open Site geldt voor beide evenementen hetzelfde reglement. De editie in Villeneuve d’Ascq vindt plaats op en rond de meren bij het LaM van 28 mei tot 10 juni.

Geselecteerde kunstenaars krijgen 1250 euro werkingskosten voor de realisatie van hun project.

 Het is mogelijk om op 24 en 25 november de sites onder begeleiding te bezoeken. U dient zich hiervoor aan te melden.

Meer info: www.acci.be  en www.sporen-ieper.eu of via 057 239 480 of Elien.Derycke@ieper.be of info@sporen-ieper.eu

Download: Reglement