Maak een kunstwerk voor De Triangel

deadline: 30 april 2018
Het OCMW Destelbergen is op zoek naar een kunstenaar om een kunstwerk te creëren voor het dagverzorgingscentrum De Triangel in Heusden (Steenvoordestraat 36, 9070 Destelbergen).

Het OCMW wil voor een echt kunstintegratie-project gaan. Geen bestaand werk dat je eenvoudigweg uit het atelier even aan de muur komt hangen. Wel een kunstwerk dat speciaal voor deze locatie gemaakt is. In het creatieproces zal dan ook niet enkel rekening gehouden moeten worden met de plaats, maar ook met de specifieke werking van De Triangel. Wie zijn de gasten van een dagverzorgingscentrum, wat zijn hun noden en hoe ziet hun leefwereld eruit? Het spreekt eigenlijk voor zich dat je hen, voor wie de Triangel een tweede thuis is, op een of andere manier betrekt bij de ontwikkeling van het kunstwerk.

De omgeving van het terras aan de Steenvoordestraat is voorzien als plaats waar het kunstwerk moet komen. Maar of je de buitenmuur, de tegels, ramen of iets anders als drager van jouw creatie  gebruikt, daar ben je volledig vrij in. Ook in de keuze van de materialen, de grootte of de vorm heb je als kunstenaar volledige vrijheid.

Tijdens een infomoment in De Triangel op dinsdag 27 februari om 19u30 krijg je alle gedetailleerde info, kan je de locatie bezoeken en kennismaken met de werking van De Triangel.

Schrijf in voor dit infomoment via cultuur@destelbergen.be.

Om deel te nemen dien je een voorstel in voor 30 april via het formulier dat je via de cultuurdienst kan verkrijgen. Als kunstenaar ben je verantwoordelijk voor het concept, de uitvoering en de installatie. Met het beschikbare budget van 6.500 euro moeten alle kosten verbonden aan de creatie gedekt worden. Je kan alleen een voorstel indienen, maar ook een collectief van kunstenaars mag deelnemen. Een jury aangesteld door de OCMW-raad kiest het winnende ontwerp.