MAAK HET NIEUW VREDESMONUMENT

deadline: 15 maart 2018

De gemeente Bierbeek wil een nieuw vredesmonument oprichten in Martelaarsdorp Korbeek-Lo om eer te brengen aan alle slachtoffers van de Eerste en de volgende oorlogen. Als een aanklacht tegen de oorlog en een oproep voor het vredevol oplossen van conflicten.

100 jaar geleden eindigde de Eerste Wereldoorlog, de ‘Groote Oorlog’.

Er stierven miljoenen mensen, soldaten maar ook gewone burgers. Ook Korbeek-Lo werd samen met Leuven, Kessel-Lo, Heverlee en Pellenberg het slachtoffer van de oorlogswaanzin.

De gemeente Bierbeek wil een nieuw vredesmonument oprichten om eer te brengen aan alle slachtoffers van de Eerste en de volgende oorlogen. Als een aanklacht tegen de oorlog en een oproep voor het vredevol oplossen van conflicten.

Daarvoor organiseert de gemeente Bierbeek een kunstwedstrijd voor het ontwerpen van een groot driedimensionaal kunstwerk dat in een ruim gemeentelijk perk opgesteld zal worden.

Wie durft het aan om in de voetsporen te treden van Käthe Kollwitz, Ossip Zadkine en anderen die de oorlogsgruwel zo krachtig afgebeeld hebben?

Geïnteresseerde kunstenaars kunnen de conceptnota, het wedstrijdreglement en het registratieformulier verkrijgen bij Liebrecht Salen, communicatieambtenaar gemeente Bierbeek – 016 46 87 84 – liebrecht.salen@bierbeek.be

Uiterste inschrijvingsdatum: 15 maart 2018.