Grote Prijs Ernest Albert voor Schilderkunst 2018

deadline: 16 april 2018
De stad Mechelen organiseert opnieuw de ‘Grote Prijs Ernest Albert’. Deze prijs voor beeldende kunsten wordt tweejaarlijks toegekend aan een kunstenaar die uitmunt in respectievelijk schilderkunst, beeldhouwkunst en tekenkunst & vrije grafiek. In 2018 is het de beurt aan de schilderkunst. 
Aan de Grote Prijs Ernest Albert, één van de belangrijkste kunstprijzen in België, is een prijzenpot van 7500 euro verbonden. Inschrijven kan t.e.m. 16 april 2018.

Jurering genomineerden
De jurering gebeurt in twee ronden. De eerste selectie gebeurt op basis van een ingezonden portfolio. De inzending van de portfolio dient te gebeuren tot en met 16 april 2018. Op basis van de ingezonden portfolio selecteert de jury een aantal kunstenaars om hun werk tentoon te stellen in de tentoonstellingszalen van het Cultuurcentrum Mechelen. Bij de start van de tentoonstelling, op zondag 17 juni om 11u wordt de prijs overhandigd. De tentoonstelling zal lopen van zondag 17 juni tot en met zondag 19 augustus en is gratis toegankelijk van donderdag tot zondag van 13u tot 18u.

Praktische info
Het volledige reglement en het inschrijvingsformulier staan op de website
www.prijsernestalbert.be

Extra info op te vragen via:
Telefoon: 015 28 29 90
Email: ernest.albert@mechelen.be