Palliatieve zorg gaat voor (g)oud!

Een kunstwedstrijd voor kunstenaars 50+

deadline: 26 april 2018
We roepen kunstenaars 50+ op om op zijn of haar eigen unieke wijze invulling te geven aan het begrip palliatieve zorg in een illustratie, tekening, ets, grafiek, aquarel, foto of schilderij. Wat roept dit begrip bij u op? Welke gevoelens? Welke beelden? Wat met de oudere patiënt? 

Er zijn 3 ereprijzen te winnen nl. de gouden, zilveren en bronzen handjes. Het werk van de winnaar van de gouden handjes zal tevens prijken op de uitnodiging van het Vlaams Congres Palliatieve Zorg en over heel Vlaanderen verspreid worden! In totaal worden 10 werken geselecteerd die opgenomen worden in een beeldbank van de federatie, waaruit geput kan worden voor promotiemateriaal van komende events.

Wat: Kunstwedstrijd: maak een illustratie, tekening, ets, grafiek, aquarel, foto of schilderij met als thema ‘Palliatieve zorg gaat voor (g)oud!’.
Voor wie: Alle kunstenaars 50+, deelname is gratis
Hoe deelnemen: Stuur een mail met uw CV, foto van het gemaakte werk met uitleg naar rudyblauwbloeme@fedos.be en dit VOOR 26/04/2018.
Bekendmaking selectie en winnaars: 7 mei 2018
Prijsuitreiking: 9 oktober 2018 – cc De Warande te Turnhout

Dagelijks zetten talloze mensen zich met hart en ziel in voor personen die zijn aangewezen op palliatieve zorg.  Deze personen krijgen te maken met een levensbedreigende en onomkeerbare ziekte en bevinden zich in de laatste fase van hun leven. De Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen is een organisatie die zich inzet voor al deze mensen, zij het voor de patiënt en zijn naasten, zij het voor de mantelzorgers en hulpverleners.

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren de Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen en de Netwerken Palliatieve Zorg het Vlaams Congres Palliatieve Zorg. Dit congres heeft als doel alle hulpverleners en vrijwilligers uit de sector samen te brengen, een hart onder de riem te steken en op de hoogte te houden van actuele tendensen in het werkveld. Dit jaar is het congres aan de 15de editie toe. Deze staat in het teken van het thema ‘palliatieve zorg en de oudere patiënt’, draagt als titel ‘Palliatieve zorg gaat voor (g)oud!’ en gaat door in de Warande te Turnhout op 09 oktober 2018.

Elk jaar opnieuw pakt het Vlaams Congres Palliatieve Zorg uit met een fraaie uitnodiging voorzien van een treffend beeld conform het thema. In het verleden ging het steeds om een eigen creatie maar dit jaar willen de organisatoren het over een andere boeg gooien. Om dit beeld van een uniek karakter te voorzien, besloten ze om deze op maat te laten maken door niemand minder dan de ouderen zelf. En zo kwamen ze bij FedOS- Federatie van Onafhankelijke Senioren terecht.

FedOS is een onafhankelijke sociaal- culturele vereniging die door haar netwerk een meerwaarde biedt aan alle senioren. Ze stelt zich daarom tot doel om sociaal- culturele acties op poten te zetten met het oog op een volwaardige participatie aan en integratie in de maatschappij. Eén van deze acties en tevens ook een stokpaardje van de organisatie betreft kunst 50+. FedOS heeft namelijk oog voor de verborgen talenten van ouderen en organiseert op regelmatige basis kunstevents om het talent van kunstenaars 50+ in de kijker te zetten.