Hier vind je informatie over wedstrijden en open oproepen voor beeldende kunstenaars, die -al dan niet in samenwerking met Kunstwerkt- worden georganiseerd.

Wil je een oproep doen? Mail de aankondiging (eventueel met wedstrijdreglement, inschrijvingsformulier en afbeeldingen) naar Ward
 

YOC zoekt kunstenaars

deadline: 27 juni 2019

YOC wil hedendaagse kunstenaars een platform bieden. Elke hedendaagse kunstenaar die meer zichtbaarheid ambieert, kan zich kandidaat stellen.

DESTINATION UNKNOWN: open call

deadline: 1 juli 2019
DESTINATION UNKNOWN is een non-profit organisatie die jonge kunstenaars een werkperiode biedt in panden die tijdelijk leeg staan; wachtend op renovatie of klaar voor de sloop.  In 2019 zal de voormalige Sint Martinusschool in Weert gedurende de maanden augustus, september en oktober dienen als studio en tentoonstellingsruimte voor jonge kunstenaars.

PRIJS PIET STAUT 2019 Klein Sculptuur

deadline: 6 september 2019

In 2019 richt de Koninklijke Piet Stautkring van Beveren voor de 10e keer de kunstwedstrijd ‘Prijs Piet Staut’ in.
Deze keer staat beeldhouwkunst centraal. De eerste prijs bedraagt 4000 euro.

Cultuurhuis zoekt kunstwerk

deadline: 9 september 2019

Op de heuvelachtige oever van Steenberg verrijst stilaan het nieuwe cultuurhuis van Erpe-Mere. Om het verder aan te kleden, schrijft het gemeentebestuur een wedstrijd uit voor het ontwerpen en realiseren van een kunstwerk. 

Open call: curatoren voor MAART Kunstroute

deadline: 1 oktober 2019
Van 27 tot 29 maart 2020 vindt de achtste editie plaats van MAART Kunstroute in Waregem. Voor de editie 2020 zijn CC De Schakel en Zaal 29 (Kunstacademie) elk op zoek naar een curator (of curatoren-collectieven) die een tentoonstelling samenstellen. Ook kunstenaars die zichzelf cureren kunnen deelnemen.