Hier vind je informatie over wedstrijden voor beeldende kunstenaars, die -al dan niet in samenwerking met Kunstwerkt- worden georganiseerd.

Wil je een wedstrijd aankondigen? Mail de aankondiging (eventueel met wedstrijdreglement, inschrijvingsformulier en afbeeldingen) naar Ward
 

Palliatieve zorg gaat voor (g)oud!

Een kunstwedstrijd voor kunstenaars 50+

deadline: 26 april 2018
We roepen kunstenaars 50+ op om op zijn of haar eigen unieke wijze invulling te geven aan het begrip palliatieve zorg in een illustratie, tekening, ets, grafiek, aquarel, foto of schilderij. Wat roept dit begrip bij u op? Welke gevoelens? Welke beelden? Wat met de oudere patiënt? 

Maak een kunstwerk voor De Triangel

deadline: 30 april 2018
Het OCMW Destelbergen is op zoek naar een kunstenaar om een kunstwerk te creëren voor het dagverzorgingscentrum De Triangel in Heusden (Steenvoordestraat 36, 9070 Destelbergen).

Kunstwedstrijd voor slechtzienden

deadline: 30 april 2018

Voor iedereen toegankelijk – zowel kinderen, tieners als volwassenen, zowel beginnende als meer ervaren kunstenaars met zichtbeperkingen (minder dan 30% zicht met bril of contactlenzen) – zal deze wedstrijd u toelaten uw emoties weer op te rakelen en met anderen te delen.

Prijs van het Landschap Michel Depypere

deadline: 12 mei 2018

De Prijs van het Landschap is een tweejaarlijkse internationale wedstrijd voor plastische kunsten en die het thema ‘landschap’ in de meest ruime zin benadert. Deze artistieke wedstrijd staat open voor alle kunstenaars die een plastische discipline beoefenen.

OCMW Hove zoekt kunstenaar mét kunstwerk

deadline: 15 mei 2018
Het OCMW van Hove renoveerde recent haar dienstencentrum en is op zoek naar een geïntegreerd kunstwerk.

Prijs voor Akwarel

deadline: 16 mei 2018

Lions Club Antwerpen Voorkempen organiseert in 2018 voor de 40ste maal haar jaarlijkse "Prijs voor Akwarel".

Kunstopdracht Boekenplein Waregem

deadline: 1 juni 2018
Voor de integratie van een nieuw kunstwerk op het Boekenplein in Waregem start het stadsbestuur van Waregem een procedure voor de selectie van een kunstenaar.

Ontwerpwedstrijd: Van Concept tot Constructie

deadline: 1 juni 2018
Een uitdaging voor architecten, kunstenaars en ontwerpers om zich te laten inspireren door de structuren van steigerbouw en het werk New Babylon van Constant Nieuwenhuys.