Hier vind je informatie over wedstrijden en open oproepen voor beeldende kunstenaars, die -al dan niet in samenwerking met Kunstwerkt- worden georganiseerd.

Wil je een oproep doen? Mail de aankondiging (eventueel met wedstrijdreglement, inschrijvingsformulier en afbeeldingen) naar Ward
 

PITCH JE FOTOPROJECT OP DE DONKERE KAMER

deadline: 18 oktober 2019

Ben je op zoek naar een publiek en steun voor je fotoproject? Pitch dan je project in 3 minuten tijdens De Donkere Kamer in C-Mine in Genk op 30 oktober of in Cultuurcentrum Mechelen op 31 oktober en maak kans op een portfolioreviewing sessie bij MentorMentor en cameramateriaal van Fuiji (XT30 kit). Jouw kans ook om je verhaal te delen met een boeiende community. DDK is een live event met diverse gasten uit de fotowereld.

Teken voor Kinderrechten

deadline: 25 oktober 2019
Op 20 november 2019 vieren we de 30ste verjaardag van het Kinderrechtenverdrag. De Vlaamse Olympiade Vereniging en Francolympiades organiseren daarom de tekenwedstrijd Teken voor Kinderrechten voor iedereen in het lager en secundair onderwijs.

KUNSTWEDSTRIJD Klein sculptuur

deadline: 12 november 2019
De jaarlijkse kunstwedstrijd in Heist-op-den-Berg is aan een nieuwe editie toe, dit jaar met de discipline ‘klein sculptuur’ in de kijker. De jury zoekt naar kunstwerken in de tijdsgeest van vandaag. Ze gaan op zoek naar verfrissend, vernieuwend en origineel werk.

Ronse Drawing Prize

de 51e Grote Prijs Actuele Tekenkunst

deadline: 22 november 2019

CC De Ververij organiseert ook dit jaar de wedstrijd voor actuele tekenkunst. Vorig jaar was er de bijzondere ‘50 jaar’ feesteditie, dé doorstart voor een blijvende focus op de autonome hedendaagse tekenkunst in het tentoonstellingsbeleid van het cultuurcentrum.

Arts in Society Award 2019 – 2020

deadline: 28 november 2019

Heb je een bijzondere belangstelling voor maatschappelijke uitdagingen? Ben je geprikkeld om deze artistiek te vertalen? Met de Arts in Society Award kan je dit realiseren in een participatief kunstproject waarin je werkt met mensen in een kwetsbare positie. Lees verder en dien jouw voorstel in vóór 28 november!

Gaverprijs 2020

deadline: 1 december 2019

CC De Schakel organiseert in samenwerking met de Cultuurraad en het Stadsbestuur van Waregem de achttiende Gaverprijs-wedstrijd. Deze tweejaarlijkse wedstrijd voor schilderkunst is na de Young Belgian Art Prize wellicht de belangrijkste Belgische prijs voor schilderkunst.

PROJECTOPROEP Open Sites

deadline: 16 december 2019

Evenement rond eigentijdse grensoverschrijdende creaties waarbij kunstenaars vragen stellen over de maatschappelijke, economische, culturele, historische en landschappelijke sporen van 3 gebieden die zich aan weerszijden van de Frans-Belgische grens bevinden.

Kunzthuiz zoekt kunstenaars

tentoonstelling in Hasselt, Poortgebouw en kapel Abdij Herkenrode

deadline: 31 december 2019

vijfjaarlijkse prijs voor schilderkunst Louise Dehem

deadline: 1 maart 2020
Voor de negende keer schrijft de stad Ieper de vijfjaarlijkse prijs voor schilderkunst Louise Dehem uit. Het project wil schilderkunst in al haar facetten promoten als kunstdiscipline.