Hier vind je informatie over wedstrijden en open oproepen voor beeldende kunstenaars, die -al dan niet in samenwerking met Kunstwerkt- worden georganiseerd.

Wil je een oproep doen? Mail de aankondiging (eventueel met wedstrijdreglement, inschrijvingsformulier en afbeeldingen) naar Ward
 

PROJECTOPROEP Open Sites

deadline: 16 december 2019

Evenement rond eigentijdse grensoverschrijdende creaties waarbij kunstenaars vragen stellen over de maatschappelijke, economische, culturele, historische en landschappelijke sporen van 3 gebieden die zich aan weerszijden van de Frans-Belgische grens bevinden.

Jouw kunstwerk in Vloethemveld?

deadline: 20 december 2019

Breng jij met jouw kunstwerk de sfeer van het krijgsgevangenkamp in Vloethemveld terug tot leven?

Kunzthuiz zoekt kunstenaars

tentoonstelling in Hasselt, Poortgebouw en kapel Abdij Herkenrode

deadline: 31 december 2019

Zebrastraat: KUNSTENAAR VAN DE MAAND

Maandelijkse solotentoonstellingen in de XYZ Lounge

deadline: 6 januari 2020

Zebrastraat organiseert sinds 2005 Kunstenaar van de maand om kunstenaars die (nog) niet gebonden zijn aan een galerie, de kans te geven hun werk te tonen aan een breed en divers publiek. Twee à drie keer per jaar komt een professionele jury samen om ingezonden portfolio’s te beoordelen. 

vijfjaarlijkse prijs voor schilderkunst Louise Dehem

deadline: 1 maart 2020
Voor de negende keer schrijft de stad Ieper de vijfjaarlijkse prijs voor schilderkunst Louise Dehem uit. Het project wil schilderkunst in al haar facetten promoten als kunstdiscipline.

Maak een kunstwerk voor Natura Inspiratus

Wedstrijd voor kunstenaars 50+

deadline: 1 maart 2020

FedOS organiseert Kunstroute ‘Natura Inspiratus’ in samenwerking met Plantentuin Meise. Deze indrukwekkende kunstroute gaat door op het domein van Plantentuin Meise en wordt afgesloten met een tweedaags kunstenfestival. Met deze wedstrijd wil FedOS vormgeven aan deze kunstroute.

FOD Werkgelegenheid opent zijn deuren voor kunstenaars

Exposeer in het hart van Brussel

deadline: 31 mei 2020

De FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal overleg roept geïnteresseerde kunstenaars op zich kandidaat te stellen voor een tijdelijke tentoonstelling in de inkomhal van zijn hoofdkantoor aan het Brusselse Zuidstation. De overheidsdienst wil kunstenaars een forum bieden en hun loopbaan ondersteunen.