Hier vind je informatie over wedstrijden en open oproepen voor beeldende kunstenaars, die -al dan niet in samenwerking met Kunstwerkt- worden georganiseerd.

Wil je een oproep doen? Mail de aankondiging (eventueel met wedstrijdreglement, inschrijvingsformulier en afbeeldingen) naar Ward
 

IKOB - ART PRIZE FOR FEMINIST ART

deadline: 31 augustus 2019
2019 is the year of feminism at the IKOB – Museum of Contemporary Art in Eupen. For this reason, the museum is, for the first time in its 26-year history, announcing the IKOB Art Prize expressly as a prize for feminist art.

Kunst in huis zoekt nieuw talent

deadline: 1 september 2019
Ben je een startende kunstenaar met professionele ambities en wil je samenwerken met Kunst in Huis? Stel je dan kandidaat voor de tweede digitale selectie van 2019. Uiterste inleverdatum is 1 september.

PRIJS PIET STAUT 2019 Klein Sculptuur

deadline: 6 september 2019

In 2019 richt de Koninklijke Piet Stautkring van Beveren voor de 10e keer de kunstwedstrijd ‘Prijs Piet Staut’ in.
Deze keer staat beeldhouwkunst centraal. De eerste prijs bedraagt 4000 euro.

Cultuurhuis zoekt kunstwerk

deadline: 9 september 2019

Op de heuvelachtige oever van Steenberg verrijst stilaan het nieuwe cultuurhuis van Erpe-Mere. Om het verder aan te kleden, schrijft het gemeentebestuur een wedstrijd uit voor het ontwerpen en realiseren van een kunstwerk. 

MyMachine zoekt kunstenaar

deadline: 24 september 2019

MyMachine verbindt mensen over de generaties heen. De MyMachine methodologie van IDEE over ONTWERP tot WERKEND PROTOTYPE is gebaseerd op co-creatie, samenwerking tussen kinderen en studenten van alle onderwijsniveaus die als gelijken samenwerken om “droommachines” te realiseren gedurende één school/academiejaar. Small dreams, big ideas. MyMachine zoekt dus een artiest die wil samenwerken aan een droommachine.

Vul de Nacht in & win!

deadline: 25 september 2019

In de nacht van 4 op 5 oktober 2019 overhandigt Gent Festival van Vlaanderen de sleutels van de Citadelsite aan de kampioenen van de verbeelding. Zin om jouw naam aan de line-up toe te voegen? Kom dan een affiche halen en vul ze in. Je kan er bovendien een mooie prijs mee winnen!

Open call: curatoren voor MAART Kunstroute

deadline: 1 oktober 2019
Van 27 tot 29 maart 2020 vindt de achtste editie plaats van MAART Kunstroute in Waregem. Voor de editie 2020 zijn CC De Schakel en Zaal 29 (Kunstacademie) elk op zoek naar een curator (of curatoren-collectieven) die een tentoonstelling samenstellen. Ook kunstenaars die zichzelf cureren kunnen deelnemen.

PROJECTOPROEP Open Sites

deadline: 16 december 2019

Evenement rond eigentijdse grensoverschrijdende creaties waarbij kunstenaars vragen stellen over de maatschappelijke, economische, culturele, historische en landschappelijke sporen van 3 gebieden die zich aan weerszijden van de Frans-Belgische grens bevinden.

Kunzthuiz zoekt kunstenaars

tentoonstelling in Hasselt, Poortgebouw en kapel Abdij Herkenrode

deadline: 31 december 2019

vijfjaarlijkse prijs voor schilderkunst Louise Dehem

deadline: 1 maart 2020
Voor de negende keer schrijft de stad Ieper de vijfjaarlijkse prijs voor schilderkunst Louise Dehem uit. Het project wil schilderkunst in al haar facetten promoten als kunstdiscipline.