Hier vind je informatie over wedstrijden en open oproepen voor beeldende kunstenaars, die -al dan niet in samenwerking met Kunstwerkt- worden georganiseerd.

Wil je een oproep doen? Mail de aankondiging (eventueel met wedstrijdreglement, inschrijvingsformulier en afbeeldingen) naar Ward
 

Een kunstwerk voor Schriek

deadline: 26 april 2019
De bewoners van Schriek (een kerkdorp van de gemeente Heist-op-den-Berg) willen een kunstwerk rond hun symbool: de Uyl. Hiervoor wordt een kunstenaar gezocht! De opdracht bestaat erin om een kunstwerk te maken dat ‘de uil’ op één of andere manier symboliseert

30 jaar mijnsluiting: de expo

Ook met jouw werk?

deadline: 26 april 2019

In het kader van 30 jaar mijnsluiting zal er in september 2019 door CC Beringen een tentoonstelling georganiseerd worden in het eeuwfeestgebouw aan het Eeuwfeestplein in Beringen-Mijn. De beeldende kunstwerken met als thema 'het mijnerfgoed' worden afgewisseld met poëzie. Voel je je geroepen om deel te nemen aan deze tentoonstelling?

InBeeld 2019

deadline: 30 april 2019
Schrijf je nu in voor InBeeld, dé prijs voor de beeldende amateurkunst in Nederlands- en Belgisch-Limburg!
Iedereen die in de ‘vrije tijd’ één of meerdere vakgebieden in de beeldende kunst beoefent, wordt uitgenodigd om een kunstwerk te maken rondom het nieuwe thema ‘Sporen’.

HEDENDAAGS STILLEVEN/NATURE MORTE CONTEMPORAINE

deadline: 30 april 2019

Atelier 2 in Villeneuve d'Ascq, de Cultuur Centra Comines-Warneton en Ieper (België), Kunstacademie Douai, Artotheek en Inventory Hellemmes werken samen en bouwen 5 tentoonstellingen rond een gemeenschappelijk thema: “Het hedendaags Stilleven/ Nature Morte Contemporain”. Neem dan deel aan dit nieuw kunstproject.

THE FUNERAL OF NORMS

OPROEP VOOR BRUSSELSE KUNSTENAARS

deadline: 12 mei 2019

Zinnema zoekt Brusselse kunstenaars met creatieplannen die de normen van onze samenleving in vraag willen stellen. Ga een artistieke dialoog aan op de manier die jou het beste ligt. Je kan zelf bepalen wat kunst is en ons inspireren met jouw verhaal voor ons volgende seizoensthema 'THE FUNERAL OF NORMS!' (performance, muziek, dans, woord, visual, alles of niets van dit alles…)

Residenties bij Atelier 34zero Muzeum

deadline: 12 mei 2019
Atelier 34zero Muzeum biedt 4 artistieke residenties aan: 3 residenties voor 3 beeldende kunstenaars met driedimensionaal werk en 1 residentie voor een grafisch ontwerper.

Een wereld vol spreekwoorden en gezegden

Kunstwedstrijd voor 50-plussers

deadline: 31 mei 2019
FedOS (Federatie Onfhankelijke Senioren) en BOp (Brussels Ouderenplatform) gaan op zoek naar kunstenaars 50+ (zowel individueel als in groep) die een artistiek werk willen maken dat gebaseerd of geïnspireerd is op spreuken of gezegden. Het schilderij van Pieter Bruegel de oude, ‘De verkeerde wereld’ kan een inspiratiebron zijn.

Residentie bij Frans Masereel Centrum

CALL FOR APPLICATIONS

deadline: 2 juni 2019

Frans Masereel Centrum, dé referentie voor grafiek en printkunst in België, nodigt kunstenaars, schrijvers en researchers uit zich in te schrijven voor een residentie volgend jaar. De residentieperiode loopt van 6 januari tot 11 september 2020, en dat in blokken van 4 (essayresidentie) of 6 weken (algemene en onderzoeksresidentie).

PRIJS PIET STAUT 2019 Klein Sculptuur

deadline: 6 september 2019

In 2019 richt de Koninklijke Piet Stautkring van Beveren voor de 10e keer de kunstwedstrijd ‘Prijs Piet Staut’ in.
Deze keer staat beeldhouwkunst centraal. De eerste prijs bedraagt 4000 euro.