© Sahar Khosravi
14.03.2024
21.03.2024
28.03.2024
18.04.2024

Maak je al een tijdje beeldende kunst en voel je de nood om er (meer) mee naar buiten te komen? In vier boeiende sessies belichten we telkens een ander aspect van je kunstenaarsparcours. We werken voor deze editie samen met Het Bos, artistiek huis voor jongeren in Antwerpen. De reeks is gericht op kunstenaars tot 35 jaar.

Praktisch

 • Waar
  Het Bos, Ankerrui 5/7, 2000 Antwerpen

 • Wanneer
  donderdag 14, 21 en 28 maart
  donderdag 18 april

 • Tickets
  Je kan per sessie inschrijven of het volledige parcours volgen.
  Ticket volledige parcours: 35 euro (reductietarief) / 50 euro (standaardtarief) / 60 euro (steuntarief)
  Koop je ticket voor de volledige reeks
  Wil je voor één of enkele sessies tickets kopen? Lees hieronder verder.

 • Max. 15 deelnemers per sessie
  (De reeks gaat door vanaf min. 10 deelnemers)

Sessie 1 - Wie ben je als kunstenaar?

Elke kunstenaar heeft zijn eigenheid. Wat maakt jouw werk uniek? Waar wil je naartoe?
We kijken naar je artistieke traject tot nu toe: wie of wat beïnvloedt je, welke sleutelmomenten en ontdekkingen hebben je gevormd? Welke thema's duiken steeds weer op in je werk? Hoe ziet jouw kunstenaarsidentiteit eruit?
We staan stil bij het belang van een korte pitch om je werk spontaan te presenteren. Hoe kan je communiceren over je werk op een toegankelijke manier? Hoe zorg je ervoor dat netwerken comfortabeler wordt en bouw je waardevolle connecties op?
Tijdens deze inspirerende sessie met Robert Monchen (Pizza Gallery, Antwerpen) staan we stil bij enkele kernvragen rond positionering en profilering, communiceren en een netwerk uitbouwen.

Donderdag 14 maart van 19u tot 22u
Tickets: 10 euro (reductietarief) / 15 euro (basistarief) / 20 euro (steuntarief)
Koop je ticket

  Sessie 2 - Een portfolio, wat en hoe?

  Als beeldend kunstenaar heeft Stijn ter Braak inmiddels wel wat ervaring met het gegeven 'portfolio', een onvermijdelijke bijkomstigheid in het kunstenaarsbestaan. Hij nam zijn portfolio al meermaals onder de loep, en ziet het zelfs als extensie van zijn artistieke praktijk.
  Ooit was een portfolio gewoon een mapje of boekje met beeldmateriaal van werk, inmiddels bestaan er talloze manieren om beeldmateriaal te presenteren. Tijdens deze inspirerende sessie krijg je praktische tips voor het maken van een portfolio, maar worden ook meer fundamentele vragen gesteld. Wat is een portfolio eigenlijk? En wat zou het kunnen zijn? Als deelnemer kan je ook je ervaring delen en bespreken. Stijn inspireert je ook met voorbeelden van collega-kunstenaars.


  Donderdag 21 maart van 19u tot 22u
  Tickets: 10 euro (reductietarief) / 15 euro (basistarief) / 20 euro (steuntarief)
  Koop je ticket

  Sessie 3: Je werk verkopen, hoe pak je het aan?

  In deze sessie gaan we iets dieper in op het zakelijke aspect van kunstenaar zijn. Ontdek hoe je de prijs kan bepalen voor je werk, en hoe je op een legale manier je werk kan verkopen. Maar kom ook te weten hoe je opdrachtgevers kan overtuigen en je kan laten vergoeden voor werk in opdracht. De sessie wordt gegeven door Kunstwerkt.


  Donderdag 28 maart van 19u30 tot 21u
  Tickets: 8 euro (reductietarief) / 10 euro (basistarief) / 12 euro (steuntarief)
  Koop je ticket

  Sessie 4 - Hoe bouw je een tentoonstelling?

  Droom je als kunstenaar ervan om je werk in een gepaste setting te zien hangen of staan? Wil je leren hoe je een boeiende tentoonstelling opbouwt en cureert, waarin je kunst de gepaste plek krijgt?
  Dat een expo opbouwen een discipline apart is, weet Robert Monchen als ervaren curator en eigenaar van Pizza Gallery als geen ander. In deze workshop toont hij je de praktische vaardigheden voor het opzetten van een tentoonstelling, van indeling tot belichting. Welke strategieën kan je toepassen om kunstwerken te laten spreken en van je expo een samenhangend geheel te maken? Experimenteer zelf met tentoonstellingsopbouw en krijg feedback over hoe je jouw werk op de meest impactvolle manier kan presenteren. Tijdens deze sessie delen we ideeën en ervaringen, waardoor een ondersteunend netwerk kan ontstaan.

  Donderdag 18 april van 19u tot 22u
  Tickets: 10 euro (reductietarief) / 15 euro (basistarief) / 20 euro (steuntarief)
  Koop je ticket

  i.s.m. Het Bos