Applausibel - Sven Boel (Foto: Sahar Khosravi)
23.04.2023

Kunstletters #021 is er: dat willen we uiteraard vieren. Met jou. Wees welkom in het atelier van Sven Boel, voor een ontmoeting met vier kunstenaars die in het nieuwe nummer prijken.

Koop je ticket

Geef je ogen de kost in het atelier van Sven Boel. Hij leidt je rond en toont het werk dat de cover van Kunstletters #021 siert. Ontmoet ook drie andere kunstenaars die - nog uitgebreider dan in het magazine - vertellen over hun werkproces. Bekijk van heel dichtbij de organische materialen waarmee Geerke Sticker werkt, neus mee in de schetsboeken van Kaat Mondelaers en bewonder het fragiele werk van Siska Vastesaeger. Schrijfster en illustrator Barbara Rottiers zorgt voor fijne gesprekken met de vier gasten. Wij zorgen voor de koffie en thee. Reserveer snel je plek en beleef Kunstletters live.

De gasten van Kunstletters live :

Sven Boel

gaat heen en weer tussen verschillende vormen, disciplines en media. Hij ziet zijn werk als een geheel van communicerende vormen, waarbij elk werk voor beweging zorgt. Op de cover van Kunstletters zie je het werk ‘Applausibel’, een mechanische sculptuur die de beweging suggereert van klappen in de handen en gemaakt is met gevonden voorwerpen en afgietsels van handen. Het verhaal erachter lees je in Kunstletters én ontdek je tijdens Kunstletters live.

Sven Boel © Sahar Khosravi

Kaat Mondelaers

is een Antwerpse illustrator die net haar potentieel als beeldend verhalenverteller ontdekte. "Tekenen is de manier waarop ik mezelf zoek en vind. Een gezonde dosis naïviteit en speelsheid vormen de kern van mijn werk. Hiervoor krijg ik de hulp van ecoline, inkt, gouache en kleurpotlood."
In Kunstletters #021 geeft ze al tekenend antwoord op drie vragen, tijdens Kunstletters live geeft ze je een inkijk in haar schetsboeken en werkproces.

Je t'aime ne reviens pas

Geerke Sticker

experimenteert en zoekt naar de schoonheid in vergankelijke en organische materialen die zowel leven als sterven. Zo creëert ze onder andere werken uit ‘restmelk’: een organisch materiaal met een eigen wil. Ze komt naar Kunstletters live met een maquette van haar melksculptuur, zodat je dit bijzondere materiaal van dichtbij kan zien.

Geerke Sticker © Sahar Khosravi

Siska Vastesaeger

noemt zich rekwisiteur, bricoleur en collectioneur. Ze maakt, onder de naam Bureau Bordélique, prachtige miniatuurwerelden die ze met veel toewijding en stapels geduld in elkaar zet. Dat doet ze in een piepklein atelier, volgepakt met kleurrijke objecten en materialen die rustig afwachten tot ze ooit deel kunnen uitmaken van een rekwisiet. Tijdens Kunstletters live kan je enkele werken van dichtbij bekijken!

Siska Vastesaeger © Sahar Khosravi

Praktisch

 • wanneer
  zondag 23 april van 15u tot (ongeveer) 17u

 • prijs
  8 euro
  Koop je ticket
  Lees hier onze annulatievoorwaarden.

 • locatie
  Lindenlei 38, 9000 Gent
  • Bereikbaarheid met openbaar vervoer:
   Station Gent Sint Pieters ligt op 1,7km van het atelier. Je kan er geraken met tram 1 (halte: verloren kost) + 300m wandelen, of te voet (ongeveer 20min).
  • Kom je met de auto? Er is parkeergelegenheid in de straten rondom, op zondag kan je er gratis parkeren. Meer info over parkeertarieven en betalende parkings vind je hier.
   Opgelet: het atelier ligt in de Lage emissiezone. Bekijk hier of je er met jouw auto kan geraken. Is dit niet het geval dan kan je parkeren op de ring van Gent (Godshuizenlaan en Martelaarslaan) of de overkant van de ring (dit is dan nog 5 a 10 minuten wandelen).
  • De ruimte is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.