-
-
online

Een tweedelige online workshop voor iedereen die eigen werk wil bundelen in een portfolio. Johannes Elebaut legt de basics uit, daarna ga je zelf aan de slag. Aan het einde van de rit heb je een dummy van je portfolio in handen.

Koop je ticket

Sessie 1

Wat zijn de basisprincipes als je een portfolio opmaakt? Tijdens deze eerste sessie verken je stap voor stap de structuur van een portfolio. Johannes start met een presentatie, daarna is er ruimte voor vragen. Dankzij een heleboel concrete tips kan je na deze workshop zelf aan de slag gaan.

Hoe begin ik eraan? Wat is een grid, wat is een lay-out? Hoe zet ik de algemene structuur uit voor afbeeldingen en tekst? En hoe bouw ik mijn portfolio verder op?

Sessie 2

In deze sessie bouwen we verder op de vorige sessie en werk je verder aan je eigen dummy. We gaan dieper in op lettertypes, tekst, beeldselectie en -kwaliteit, papierkeuze, binding en afwerkingstechnieken. Een uitgebreide introductie zoomt in op al deze thema’s, daarna bespreken we in groep de dummy’s en leren van elkaar.

Praktisch

 • Waar? De sessies vinden online plaats. Je ontvangt ruim van tevoren een link naar het platform waarop je kan volgen.
 • Wanneer?
  • Sessie 1: donderdag 23 november 2023 van 19u tot 20u
  • Sessie 2: donderdag 7 december 2023 van 19u tot 21u15
   (19u – 20u keynote, 20u15 – 21u15: online bespreking in groep)
 • Tickets: 20 euro (reductietarief) / 25 euro (standaardtarief) / 30 euro (steuntarief)
  Voor deze activiteit geldt een 'pay what you can' principe. We bieden drie prijzen aan, je kiest zelf of je een standaardprijs betaalt, of een lager of hoger tarief.
  Koop je ticket

 • Voorbereiding: Voor de sessies heb je een kleine selectie foto’s van je eigen werk (formaat A5) nodig. Na inschrijving ontvang je ook een opdracht als voorbereiding.
 • Opgelet: de sessies zijn interactief, en beperkt tot max. 12 personen.
  Inschrijven kan enkel voor beide sessies.

Over de docent

Johannes Elebaut is vormgever, consultant en docent aan de Gentse LUCA School of Arts (opleiding interieurvormgeving), waar hij studenten helpt om met hun werk naar buiten te komen. Hij werkt als consultant en ontwerper nauw samen met kunstenaars (oa. Nástio Mosquito en Kelly Schacht) om hun werk mee vorm te geven en te presenteren.

21.11.2023