Kunstwerkt ondersteunt beoefenaars van beeldende kunst met een pittig aanbod aan vormingen, projecten en publicaties. Met grote en kleine kunstprojecten, het online portfolioplatform Beeld en magazine Kunstletters en via advies en vormingen ondersteunen, informeren én inspireren we kunstenaars. Maar ook wie niet vertrouwd is met beeldende kunst is meer dan welkom.Kunstwerkt inspireert en ondersteunt

… iedereen die enthousiast wordt van beeldende kunst

Via onze online communicatie, met ons tijdschrift Kunstletters en tijdens projecten als Atelier in beeld richten we ons tot iedereen met interesse in beeldende kunst. Of je nu sporadische tekenaar bent of kunstenaar die heel gedreven timmert aan je parcours. Als beeldende kunst je enthousiast maakt, dan ben je welkom bij Kunstwerkt.


… niet-professionele kunstenaars

Kunstwerkt ontvangt steun van de Vlaamse overheid als erkende amateurkunstenorganisatie voor beeldende kunst. We zijn een van de negen erkende amateurkunstenorganisaties in Vlaanderen. In ons aanbod ligt de nadruk dan ook op de ondersteuning van iedereen die kunst maakt in zijn/haar/hun vrije tijd, iedereen die er niet zijn hoofdberoep van maakt. Maar het enthousiasme van élke kunstenaar staat voorop: een onderscheid maken tussen professionele of niet-professionele kunstenaars doen we niet, vinden we weinig relevant en moeilijk aan te duiden.
Ben je kunstenaar in hoofdberoep? Dan kan je ook bij Kunstenpunt en Cultuurloket terecht voor ondersteuning en advies.


… ambitieuze kunstenaars

Een deel van ons aanbod richt zich tot kunstenaars met een zekere ambitie. Kunstenaars die niet enkel willen maken, maar ook dat werk willen tonen, verspreiden of verkopen. Met het platform Beeld, via open calls, tijdens evenementen en in onze vormingen moedigen we je aan om nieuwe stappen te zetten in jouw parcours.


… met een missie

Kunstwerkt is er voor iedereen die beeldende kunst maakt. We inspireren, creëren ontmoeting en dagen uit om te (durven) maken en tonen. We matchen makers met organisaties uit ons netwerk en brengen zo beeldende kunst naar het brede publiek.