Atelierbeeld Hilde Overbergh

Werkt jouw cultuurhuis regelmatig samen met beeldende kunstenaars of organiseren jullie af en toe een tentoonstelling? Heb je zin om hierover uit te wisselen en bij te leren van andere collega’s? Sluit je dan aan bij de collegagroep kunst- en cultuurhuizen.

Kunstwerkt, cult!, Kunstenpunt en BREEDBEELD organiseren tweemaal per jaar een (online) ontmoetingsmoment voor cultuurhuizen die een tentoonstellingswerking hebben of hierop willen inzetten. We nodigen jullie uit om met elkaar in dialoog te gaan over jullie expowerkingen. Het is de ideale kans om jullie vragen voor te leggen aan collega's en om de tentoonstellingswerkingen van andere cultuurhuizen te leren kennen.
Het vorige ontmoetingsmoment vond plaats op 17 november 2022 (met sprekers Jan Leconte en Griet Ivens), binnenkort prikken we een datum voor een nieuw ontmoetingsmoment.

Waarom kunst en cultuurhuis?
Kunstenaars en cultuurhuizen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden: het is de plek waar ze kunnen maken, tonen en nadenken over hun werk. Naar aanleiding van het succes van 360° en van de workshop ‘verloning beeldende kunstenaars’ organiseren Kunstwerkt, cult!, Kunstenpunt en BREEDBEELD samen deze collegagroep, met elk hun eigen positie en expertise. Centraal staat uitwisseling, netwerking, samenwerking en dialoog. Het is de ideale kans om op zoek te gaan naar antwoorden op vraagstukken en om de tentoonstellingswerkingen van andere cultuurhuizen te ontdekken.

Wat? Tweejaarlijkse overlegmoment
Voor wie? Cultuurhuizen met een tentoonstellingswerking of cultuurhuizen die hier graag meer op willen inzetten.
Heb je vragen? Ben je benieuwd naar de volgende bijeenkomst? Contacteer ons: info@cult.be of via els@kunstwerkt.be.