30.10.2022

31 dagen tekenen met de online challenge A paper / a day sloten we af met een eerste Drink & Draw XL i.s.m. de illustratie-hotspot Grafik. Wij zorgden voor de drankjes, vier tekencoaches zorgden voor tekenopdrachten en de muziek van DJ Gelukswens stond garant voor een goeie sfeer.

Wat is Drink & Draw XL?

Een middag samen tekenen. Met verfrissende drankjes. Fijne deuntjes. Geen regels of grenzen, wel veel inspiratie van vier illustratoren. Dat waren de basisingrediënten voor Drink & Draw XL. Een tachtigtal creatievelingen schoven die zondagmiddag 30 oktober aan in La Vallée (Brussel). Vier illustratoren Charlotte Dumortier, Jango Jim Azam Masoumzadeh en Lukas Verstraete voorzagen de deelnemers om het uur van verse tekeninspiratie op de deuntjes van DJ Gelukwens.

Hoe werkt het?

Of je nu een fervent tekenaar bent of na lange tijd nog eens een potlood opneemt: je bent welkom op Drink & Draw. Je tekent wat je wilt, wanneer je wilt.

Programma

13u30 – Deuren open
14u00 – Start Drink&Draw XL
14u15 – Eerste tekensessie door Azam Masoumzadeh
15u00 – Korte pauze om een drankje te halen *
15u15 – Tweede tekensessie door JangoJim
16u00 – Korte pauze om te kijken naar de tekeningen die tijdens de voorgaande sessies gemaakt zijn *
16u15 – Derde tekensessie door Charlotte Dumortier
17u00 – Korte pauze om je potlood te scherpen *
17u15 – Vierde tekensessie door Lukas Verstraete
18u00 – Einde

Doorlopend: DJ-set door DJ Gelukswens, inspirerende bibliotheek en drankjes


*Je kan op eender welk moment pauzeren. Neem een drankje of teken mee wanneer jij er zin in hebt en schuif eender wanneer jij dat wil aan één van de tafeltjes in het café van La Vallée.

Iedereen is welkom op Drink & Draw XL, we doen ons best om een veilige omgeving te creëren waarin iedereen zich goed voelt.

© Sahar Khosravi
© Sahar Khosravi
© Sahar Khosravi
© Sahar Khosravi
© Sahar Khosravi
© Sahar Khosravi
© Sahar Khosravi
© Sahar Khosravi
© Sahar Khosravi
© Sahar Khosravi
© Sahar Khosravi

Zin in meer Drink & Draw-momenten?

Hou dan zeker de agenda van Grafik in de gaten. Iedere tweede woensdag van de maand organiseert deze illustratie-hotspot in Brussel een avond tekenen met drankjes in de winkel in bijzijn van een illustrator.
Meer info vind je hier.


Drink & Draw XL is een samenwerking tussen Kunstwerkt en Grafik en kadert in het project A paper / a day van Kunstwerkt én in de feestmaand van Grafik, die in oktober vier kaarsjes uitblazen.

Posterontwerp: Jango Jim