29.11.2023

Op 29 november opent Kunsthal Gent de deuren ter gelegenheid van de Internationale dag van solidariteit met het Palestijnse volk. Samen met Tashatott collective & Kunstwerkt ontdek je er het diverse en rijke werk van Palestijnse kunstenaars. Schuif onder meer mee aan tafel met Sirien Salameh om samen te tekenen, eten en praten.


Sirien Salameh is illustrator en beeldende kunstenaar. Tijdens haar masteropleiding ‘Beeldverhaal’ aan LUCA School of Arts illustreerde ze haar eerste boek ‘Waar de Oijfboom Staat’, een Palestijns kookboek met familierecepten én een ode aan haar moeder. Maar het is meer dan dat: tussen de familierecepten door sijpelt een verhaal binnen over traditie, verlies, olijfbomen en bezetting. Met oliepastel en drogenaaldetsen kaart de illustrator zo ook de huidige situatie in Palestina aan.

We verzamelen rond tafel om kleine gerechten uit het kookboek klaar te maken én om samen te tekenen. Met enkele korte opdrachten zet Sirien ons aan het werk, de Palestijnse keuken vormt de inspiratiebron voor tekeningen en gesprekken. Als je wilt, kan je je werk na afloop tonen aan de muur van Kunsthal.Eat & draw met Sirien Salameh maakt deel uit van een dagprogramma in Kunsthal ter gelegenheid van International day of solidarity with the Palestinian people, in samenwerking met Tashattot Collective. Wees welkom en maak kennis met het diverse en rijke werk van Palestijnse kunstenaars.

Benieuwd naar het volledige programma?

Praktisch over eat & draw

  • op woensdag 29 november, doorlopend van 17u30 tot 19u30 in Kunsthal Gent, Lange Steenstraat 14, 9000 Gent
  • breng je eigen tekenmateriaal mee
  • reserveren is niet nodig; first come, first eat
  • je schuift mee aan en vertrekt wanneer je wil
  • pay what you can aan de ingang van Kunsthal, de opbrengsten gaan naar noodfondsen
  • vragen? mail naar magalie@kunstwerkt.be