Dancer #2 © Hendrik Parmentier
16.09.2023

Laat je penselen en potloden dansen. We slaan de handen in elkaar met Danspunt en brengen de kunst van het dansen én de beeldende kunst samen tijdens het festival Dansstorm. We laten tekenaars en schilders los op de voorstellingen. Zin om mee te tekenen of te schilderen, en jouw dansante inspiratie tot leven te brengen op doek en papier?

Koop je ticket hier!

DANSSTORM is het rondtrekkende dansfestival van Danspunt. Voor de eerste editie bestormden ze Kortrijk met dans, nu trekt het festival naar Mechelen voor een tweede editie (15 t.e.m. 17 september). Het programma van voorstellingen, kortfilms en dansinitiaties ziet er alvast indrukwekkend uit en kan je hier bekijken.

Op 16 september trekken we er zelf naartoe om te tekenen en schilderen.

Laat je inspireren door dansvoorstellingen, workshops en meer op pleinen en in parken in het stadscentrum van Mechelen. Meegevoerd door de levendige sfeer, voed je je artistieke geest met dansante energie die overal hangt. Of je nu dansbewegingen, dansers of de festivalsfeer in beeld brengt, je kan tekenen wat je wil. De middag trappen we af met Stans Vrijsen. Als ervaren tekeninstructeur deelt ze enkele waardevolle inzichten en tips met je, die je creatieve visie die dag kunnen aanscherpen. 

Dance © Myriam Michiels

Maar daar stopt het niet.

Want op zaterdagavond wordt jouw werk tentoongesteld op een speciale muur, zodat iedereen ervan kan genieten tot het einde van het festival. De ideale kans om jouw talent te delen en anderen te inspireren tijdens Dansstorm. 

Ballet pose Jemina © Gabriel Simoens
Asking a shadow to dance © Walter Dermul
Dancing vibe © Fabienne Verhulsel

Praktisch

Waar
Afspraak aan de Kruidtuin (Lange Schipstraat, Mechelen)

Wanneer
Zaterdag 16 september van 13:30 – 19:30

Tickets
5 euro (2 drankjes inbegrepen)
Voor dit event zijn er 30 beschikbare plekken. Wees er snel bij!


Koop je ticket hier