06.07.2023

Samen met de komst van de langverwachte zomer, verschijnt ook Kunstletters #022. De ideale editie om te doorbladeren op warme zomeravonden terwijl de hitte van de dag nog nazindert. We vieren deze editie met een nieuwe Kunstletters Live, een inspirerende avond in het atelier van Bisser, samen met twee andere kunstenaars die in het nieuwe nummer prijken. En met onze lezers, uiteraard.

Kunstletters Live is uitverkocht. Wil je op de hoogte gehouden worden van vrijgekomen tickets?
Meld je aan voor de wachtlijst

Neem een kijkje in het atelier van Bisser. Hij leidt je rond en laat je zien hoe hij werkt. Ontmoet ook twee andere kunstenaars die - nog uitgebreider dan in het magazine - vertellen over hun werkproces. Ontdek de 'trouvailles' of ‘gelukkige vondsten’ van Giedo Claes en neus mee in de schetsboeken van Marthe Verhoest. Podcastmaker en docente Sara Logghe zorgt voor fijne gesprekken met de drie gasten. Wij zetten de drank fris en zorgen voor een kleine versnapering. Reserveer snel je plek en beleef Kunstletters live.

De gasten van Kunstletters live:

Bisser

Wie in Leuven rondwandelt, moet moeite doen om géén muurschildering van Bisser te zien. Overal slaan zijn gekke figuren de voorbijgangers gade. Toch brengt Bisser zijn dagen vooral in zijn atelier in Leuven door. Daar gaat hij helemaal op in zijn nieuwe passie: keramiek. Ook die figuren in klei duiken nu in het straatbeeld op. Tijdens Kunstletters Live kan je enkele keramieken beelden van dichtbij bekijken!

Bisser © Sahar Khosravi
In het atelier van Bisser © Sahar Khosravi
Muurschildering Bisser © Sahar Khosravi

Giedo Claes

Giedo noemt zichzelf een ‘struiner’. Soms wandelt hij 100 meter in één uur, en raapt hij intussen voortdurend vanalles op. In zijn atelier in Dilbeek verzamelt, rangschikt en fotografeert hij de eigenaardigheden binnen zijn collectie ‘trouvailles’. Voor Kunstletters Live toont hij enkele van zijn vondsten en neemt je mee in zijn wereld van ‘ongestoord wandelen’.

Giedo Claes
© Giedo Claes
Wadunia, Alain Six © Giedo Claes

Marthe Verhoest

Marthe Verhoest, AKA Vroest, onderzoekt de betekenis van het lichaam in een wereld waar iedereen een standpunt inneemt over het beeld van naakt, gender en lijfelijkheid. Ze heeft een atelier in Gent, waar ze vooral met pen, potlood, papier en textiel werkt. Tijdens Kunstletters live geeft ze je een inkijkje in haar dierbare schetsboeken.

Marthe Verhoest
Black to the future © Vroest

Praktisch

 • wanneer
  donderdag 6 juli van 19u tot (ongeveer) 21u

 • prijs
  6 euro (reductietarief) / 8 euro (standaardtarief) / 10 euro (steuntarief)
  Voor deze activiteit geldt een 'pay what you can' principe. We bieden drie prijzen aan, je kiest zelf of je een standaardprijs betaalt, of een lager of hoger tarief.

  Kunstletters Live is uitverkocht. Wil je op de hoogte gehouden worden van vrijgekomen tickets?
  Meld je aan voor de wachtlijst
  Lees hier onze annulatievoorwaarden.

 • locatie
  Atelier 106, Vaartstraat 106, 3000 Leuven
  • Bereikbaarheid met openbaar vervoer: het atelier ligt op 1,5 km van station Leuven. Dat is een kwartiertje wandelen.
  • Kom je met de auto? Je kan enkel betalend parkeren in de straat met een parkeerschijf voor max. 2 uren, tot 21u.
  • De ruimte is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.