26.10.2023

Na enkele zonovergoten nazomerse dagen, kondigt de herfst zich voluit aan. Tijd voor veel beeldend kunstenaars om terug volop in hun atelier aan de slag te gaan. Om de komst van Kunstletters #023 te vieren, nodigen we jou graag uit voor een avondje in het bijzonder textielatelier van DOEK vzw (Antwerpen), samen met drie kunstenaars die in de nieuwe Kunstletters aan bod komen.

Koop je ticket

Stap binnen in het atelier van DOEK vzw in Antwerpen, waar de liefde voor textiel voelbaar is. Kunstenaar Lies Van Assche vertelt je alles over dit groepsatelier en de werking van het textielplatform. Ontmoet ook twee andere kunstenaars die - nog uitgebreider dan in het magazine - vertellen over hun werkproces. Ontdek de werken van Klaas De Baere en neus mee in de schetsboeken van Sirien Salameh. Podcastmaker en verhalenverteller Emma Vanpaemel zorgt voor fijne gesprekken met de drie gasten. Wij zetten de drank fris en zorgen voor een kleine versnapering. Reserveer snel je plek en beleef Kunstletters live.

De gasten van Kunstletters live:

Klaas De Baere

Klaas De Baere is een beeldend kunstenaar die zich uitdrukt door middel van illustratie, performance, schrijven en speelse objecten. Vanuit zijn schetsboeken creëert hij illustraties, objecten, installaties en performances die een reis door een denkbeeldig dorp illustreren. Klaas ontdekte de kracht van textiel door een samenwerking met een andere kunstenaar, en zette die nieuwe passie om in nieuw werk waarin hij op zoek gaat naar een universeel gevoel van nostalgie. Tijdens Kunstletters Live komen we te weten hoe die verandering in zijn werk tot stand is gekomen.

Klaas De Baere (c) Sahar Khosravi

Sirien Salameh Yaqub Rabah

Sirien Salameh Yaqub Rabah is illustrator en beeldende kunstenaar. Tijdens haar masteropleiding ‘Beeldverhaal’ aan LUCA School of Arts illustreerde ze haar eerste boek ‘Waar de olijfboom Staat’, een Palestijns kookboek met familierecepten. Met dat boek wil ze lekkere recepten delen, maar ook de huidige situatie in Palestina aankaarten aan de hand van een verhaal over traditie, verlies, olijfbomen en bezetting. Op Kunstletters Live geeft ze een inkijkje in haar schetsboeken en manier van werken.

Sirien Salameh

DOEK vzw – Lies Van Assche

Lies Van Assche is sociaal kunstenaar, designer en kostuumontwerper. In 2012 richtte ze DOEK vzw op, een organisatie waarbij textiel het middel en onderwerp is voor maatschappelijke verandering. Het evolueerde onder haar impuls van een sociaal-artistiek werkervaringsatelier naar een artistiek, innovatief en ambachtelijk textielplatform voor een community van kunstenaars, ontwerpers en makers. Ze nodigt ons uit in het atelier van deze community.

Lies Van Assche (c) Victoriano Moreno
in het atelier van DOEK (c) Victoriano Moreno
in het atelier van DOEK (c) Victoriano Moreno

Praktisch

 • wanneer
  donderdag 26 oktober van 19u tot (ongeveer) 21u

 • prijs
  6 euro (reductietarief) / 8 euro (standaardtarief) / 10 euro (steuntarief)
  Voor deze activiteit geldt een 'pay what you can' principe. We bieden drie prijzen aan, je kiest zelf of je een standaardprijs betaalt, of een lager of hoger tarief.
  Koop je ticket

Lees hier onze annulatievoorwaarden.

 • locatie
  Doek vzw, Zirkstraat 36, 2000 Antwerpen
  Het atelier van Doek vind je in de gebouwen van Fameus.
  Het atelier ligt op 1,5 km van station Antwerpen-Centraal. Dat is een kwartiertje wandelen. Kom je met de auto? Parkeer dan in één van de 9 park-and-rides aan de stadsrand of in een publieke betaalparking in het stadscentrum.
  Het atelier is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

 • De voertaal van de avond is Nederlands.