Ons team breidt verder uit. Gaandeweg ontwikkelen we een aanbod dat lokale cultuurmedewerkers helpt om in hun stad of en gemeente kunstenaars te ondersteunen. We zoeken een gloednieuwe collega om dit luik én het advies aan kunstenaars grondig aan te pakken.

Welke rol speel je binnen Kunstwerkt?

 • Je werkt advies uit voor (boven-)lokale cultuurmedewerkers en organisatoren zodat zij beeldend kunstenaars (beter) kunnen ondersteunen. Dit advies kan verschillende vormen aannemen. Denk aan interviews of artikels die je schrijft, of door workshops of andere activiteiten te organiseren. 
  Om dit te realiseren, is het belangrijk dat je contacten legt en een netwerk uitbouwt met (boven-)lokale medewerkers en organisatoren. Je polst naar de noden van de lokale medewerkers en organisatoren en bekijkt hoe het aanbod van Kunstwerkt hen hierbij kan helpen.
 • Je bouwt het advies- en vormingsluik voor kunstenaars verder uit. Je gesprekken met (boven)lokale cultuurmedewerkers en organisatoren, maar ook met kunstenaars zelf , kunnen je hierbij helpen. 

Binnen je job sta je er nooit alleen voor. Je ontwikkelt het aanbod samen met je collega’s.
Je bent binnen het team mee verantwoordelijk om een divers publiek te bereiken met het aanbod van Kunstwerkt.

Wat verwachten we van jou?

Je legt gemakkelijk contacten en kan vlot samenwerkingen uitbouwen.
Je bent een sterke planner.
Je spreekt graag voor groepen en werkt graag heldere presentaties uit.
Je enthousiasme werkt aanstekelijk.
Je hebt aandacht en oog voor het betrekken en bereiken van diverse doelgroepen.
Je spreekt vlot en vloeiend Nederlands. Tijdens een teamoverleg en in contact met partners en doelgroep is de voertaal Nederlands. Meertaligheid is een meerwaarde.
Je bent in het bezit van een B rijbewijs.
De functie vraagt af en toe avond- of weekendwerk. Hou er rekening mee dat je je regelmatig onderweg bent, op verschillende plaatsen in Vlaanderen.
Beeldende kunst boeit je.

Nice to have - Als je vertrouwd bent met het lokaal cultuurbeleid vanuit je werkervaring of vrije tijd, is dat een mooie surplus. Ook een eigen netwerk in de beeldende kunst is een extra troef.

Laat je niet afschrikken als je niet alle bovenstaande skills volledig onder de knie hebt. Er is zeker ruimte om je vaardigheden bij te schaven.

Atelier Ayla Willaert © Evenbeeld

Wat bieden wij?

 • Een interessante en gevarieerde job binnen een enthousiast team en een dynamische organisatie.
 • Veel ruimte voor initiatief.
 • Een 4/5 contract van onbepaalde duur.
 • Verloning volgens de barema’s van PC 329. Extralegale voordelen (maaltijdcheques).
 • Je kan opleidingen en vormingen volgen die te maken hebben met je functie en verantwoordelijkheden.
 • Gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en/of een fietsvergoeding.
 • Een fijne werklocatie in hartje Gent
Atelier Clovis tijdens Atelier in beeld © Lukas Denuwelaere

Wie zoeken we ?

Het ontbreekt ons team aan diversiteit. Omdat we er sterk in geloven dat we een team met diverse achtergronden nodig hebben om Kunstwerkt verder te laten groeien als boeiende inclusieve organisatie, zoeken we een collega die geen copy paste is van onszelf.  

Zin in deze job?

Bezorg ons een beknopte cv en stel jezelf voor. Dat kan in een motivatiebrief, maar ook via een video. Zend je sollicitatie naar: luk@kunstwerkt.be.
Heb je vragen over de vacature? Bel naar Luk op het nummer 09 235 22 75

Hoe gaat het verder na je kandidaatstelling?
Nadat je ons je kandidatuur hebt bezorgd, contacteren we je en delen mee of we je al dan niet uitnodigen voor een verder gesprek. De vacature blijft opengesteld tot we een geschikte kandidaat vinden.