BETALEN


Hoe kan ik betalen?

Je schrijft in voor een activiteit (atelierbezoek, vormingsactiviteit of event) via een inschrijvingslink bij de oproep. Het inschrijvingsgeld betaal je online bij inschrijving.


Wat als een activiteit volzet is?

Dan kan je je inschrijven op een wachtlijst via dezelfde inschrijvingslink. Je wordt verwittigd wanneer er een plaats vrijkomt. We vermelden het op de website als een activiteit volzet is.


Kan ik me op het laatste moment nog inschrijven?

Er is vaak een einddatum voor inschrijvingen. Gemiddeld is dat één week voor de activiteit plaatsvindt. Je ontvangt een automatische mail met bevestiging voor deelname na inschrijving (bij gratis activiteiten) of na betaling (bij betalende activiteiten). Kijk goed na of je dit bericht hebt ontvangen vooraleer je naar de activiteit komt. Zonder een bevestigingsmail ben je namelijk niet ingeschreven.

ANNULERING


Kunstwerkt annuleert de activiteit.

Kunstwerkt behoudt zich in volgende situaties het recht om een activiteit te annuleren:

 • er zijn onvoldoende inschrijvingen
 • de lesgever of spreker kan door ziekte of overmacht niet aanwezig zijn
 • de activiteit kan niet doorgaan als gevolg van overmacht of richtlijnen van de overheid.

In deze situaties wordt het inschrijvingsgeld volledig terugbetaald.


Je annuleert zelf. Is een (gedeeltelijke) terugbetaling mogelijk?

In de regel is terugbetaling een uitzondering. Organisatorisch ligt dit immers moeilijk: we leggen docenten vast, boeken een locatie en rekenen dan ook op je aanwezigheid bij inschrijving. Op aanvraag kunnen we bij annulatie door de deelnemer wel bekijken wat mogelijk is onder onderstaande voorwaarden en uitzonderingsmaatregelen.


Eendaagse activiteiten:

 • Tot 2 weken voor aanvang van de activiteit krijg je je inschrijvingsgeld terug maar rekenen we voor de annulatie 15 % kosten aan met een ondergrens van minstens 5 euro.
 • Vanaf 2 weken voor aanvang van de cursus wordt 50% van de deelnameprijs aangerekend met een ondergrens van minstens 5 euro.
 • Vanaf 48 uur voor aanvang wordt het volledige inschrijvingsgeld ingehouden.

Kan je echter een bewijs van ziekte voorleggen, dan wordt het inschrijvingsgeld steeds terugbetaald.


Meerdaagse activiteiten:

 • Tot 2 weken voor aanvang van de activiteit krijg je je inschrijvingsgeld terug maar rekenen we bij annulatie 15 % onkosten aan, met een ondergrens van minstens 15 euro administratiekosten.
 • Vanaf 2 weken voor aanvang van de cursus wordt 50% van de deelnameprijs aangerekend met een ondergrens van 15 euro voor de administratieve kost.
 • Vanaf 24 uur voor aanvang wordt het volledige inschrijvingsgeld ingehouden met een ondergrens van 15 euro voor de administratieve kost.
 • Als je direct na de eerste activiteit van een meerdaagse reeks annuleert, krijg je een derde terugbetaald.
 • Vanaf annulatie na een het tweede sessie, verlies je het volledig betaalde bedrag.
 • Kan je één of meerdere sessies niet aanwezig zijn, is een gedeeltelijke terugbetaling niet mogelijk.
 • Moet je het traject volledig stopzetten omwille van ziekte of een overlijden in de directe familie, dan wordt - met bewijs van ziekte of overlijden- je inschrijvingsgeld gedeeltelijk terugbetaald, naar gelang de periode van afwezigheid.


Gratis activiteiten

Ben je ingeschreven voor een gratis activiteit maar beslis je toch niet deel te nemen, dan graag een seintje ten laatste 48 uur voor de activiteit. Zo kunnen wij je plaats doorgeven aan iemand die op de wachtlijst staat. Bedankt alvast!