(c) Sahar Khosravi
04.07.2024

Met Kunstletters #026 trekken we naar buiten. Figuurlijk dan; je ontdekt een pak kunstenaars voor wie de buitenlucht voor inspiratie zorgt in hun werk- en maakproces. Een nieuw nummer vieren we zoals steeds met een nieuwe Kunstletters live, deze keer in het atelier van BAF! collectief, samen met Line Debaecke en Kayo Quintens, twee kunstenaars die ook in het nieuwe nummer prijken. En met onze lezers, uiteraard.

Koop je ticket

Neem een kijkje in het atelier van BAF! Collectief, een creatieve speeltuin van 40 jonge kunstenaars in het hart van Kortrijk. Je komt meer te weten over hun werking en ontdekt het werk en ateliers van enkele kunstenaars. Ontmoet ook Line Debaecke en Kayo Quintens, twee andere kunstenaars die - nog uitgebreider dan in het magazine - vertellen over hun werkproces. Je ontdekt de kleine schilderwerken van Line en kan het werk van Kayo van dichtbij bewonderen. Podcastmaker en verhalenverteller Emma Vanpaemel zorgt voor fijne gesprekken met de drie gasten. Wij zetten de drank fris. Reserveer snel je plek en beleef Kunstletters live.

De gasten van Kunstletters live:

BAF!

‘Een creatieve speeltuin voor iedereen met een goesting naar co-creatie en experiment’, zo omschrijft BAF zichzelf. Het Kortrijkse initiatief groeide op enkele jaren uit tot een 40-koppig collectief met een stevige atelierwerking. Hun sleutel tot succes: openheid, gedeelde waarden en vooral heel veel enthousiasme. Tijdens Kunstletters Live vertelt Maarten Vandecaveye iets meer over de werking en ontdekken we de werkplek van kunstenaars Emma Pauwels en Sebastien Dessauvage.

© Sahar Khosravi
© Sahar Khosravi
© Sahar Khosravi

Line Debaecke

Line Debaecke legt graag landschappen vast en maakt daarbij gebruik van heel eenvoudig, compact materiaal: een schildersdoosje dat dienst doet als palet én canvas. Line studeerde Schilderkunst aan de Academie van Antwerpen en geeft les aan de Academie van Heist-op-den-Berg. Ze combineert schilderen met het maken van kleine keramische sculpturen en monoprints. Ze brengt haar werk mee naar Kunstletters Live en vertelt er je graag meer over.

Kayo Quintens

In Kayo Quintens haar tekenwerk ontdek je een voorliefde voor literatuur, ecologie en het moederschap. Ze brengt deze onderwerpen op een speelse en dromerige manier. Je herkent haar werk aan de zachte - meestal blauwe - potloodlijnen, waarbij ze de grens opzoekt tussen herkenbaarheid en tactiliteit. Tijdens Kunstletters Live krijg je een inkijk in haar schetsboeken.

© Simon Debbaut Lecluse

Praktisch

 • wanneer
  donderdag 4 juli 2024 van 19u tot (ongeveer) 21u

 • prijs
  6 euro (reductietarief) / 8 euro (standaardtarief) / 10 euro (steuntarief)
  Voor deze activiteit geldt een 'pay what you can' principe. We bieden drie prijzen aan, je kiest zelf of je een standaardprijs betaalt, of een lager of hoger tarief.

Koop je ticket

Lees hier onze annulatievoorwaarden.

 • locatie
  ° Atelier van BAF! collectief, Rijselsestraat 19, 8500 Kortrijk
  Meer info over parkeren in Kortrijk vind je hier. Na 19u is parkeren gratis.
  ° Kom je met het openbaar vervoer? Het atelier ligt op wandelafstand (500 m) van station Kortrijk.
  Kom je met de auto en heb je nog een/enkele plaatsen vrij? Laat het ons weten, dan bekijken we of een andere deelnemer met je kan carpoolen.

 • Het atelier is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

 • De voertaal van de avond is Nederlands.