De hele maand oktober

De vijfde editie van Visite komt eraan. Tijdens dit project gaan lagere schoolkinderen op Visite in een woonzorgcentrum in de buurt. Al tekenend leren de twee generaties elkaar kennen. Verrassende ontmoetingen en ongedwongen spelplezier gegarandeerd. Neem je met jouw klas of woonzorgcentrum deel aan deze gloednieuwe editie?

Voor wie?

Visite is een project voor scholen en woonzorgcentra. Het is dus telkens een samenwerking tussen een school en een woonzorgcentrum in elkaars buurt. Meer specifiek: een klas kinderen van het 5e of 6e leerjaar enerzijds en 10 ouderen die verblijven in een woonzorgcentrum en nog cognitief goed zijn anderzijds.


Wanneer vindt Visite plaats?

Visite gaat door in de maand oktober, de internationale tekenmaand. Je kiest zelf de exacte datum waarop je het spel speelt, in overleg met de andere partner (school of woonzorgcentrum). Maar die datum moet dus wel in oktober 2023 liggen.

Over het spel

Karen & Celesta ontwikkelden de nieuwe editie van Visite. Het werd een lange tekenstrook met originele opdrachten die al tekenend wordt uitgerold. Er wordt getekend in kleine groepjes van gemiddeld 2 kinderen en 1 oudere. Elk groepje krijgt een eigen tekenstrook.
Superverrassend! En wat nog leuker is: het is een spel zonder winnaars of verliezers. Eigenlijk is iedereen winnaar bij Visite.

Een voorsmaakje!

We filmden deze trailer tijdens een gezellige try-out in Tielt. Met dank aan alle kinderen en ouderen!
(video: Sahar Khosravi)

Hoeveel kost het?

Als school en woonzorgcentrum betaal je elk een bijdrage in de kosten van 25 euro. Het tekenspel wordt eind september naar de deelnemende woonzorgcentra gestuurd. Ook ontvang je een digitaal draaiboek. Als je dit doorneemt, ben je uitstekend voorbereid.


Nieuw tijdens deze editie!

Voor de eerste keer trekt Visite over de grens, want de provincie Nederlands Limburg doet ook mee!

Hoe kan je inschrijven?

Heb je als school of woonzorgcentrum interesse om deel te nemen? Contacteer dan een woonzorgcentrum of school waarmee je een duo kan vormen. Zijn jullie beiden enthousiast en gaan jullie samenwerken? Schrijf je dan in via mail (annemie@kunstwerkt.be, of via de knop hieronder). Vermeld hierbij de naam van jouw school of woonzorgcentrum en de contactgegevens. Na inschrijving ontvang je meer info i.v.m. betaling en dergelijke.

Schrijf je in

Opgelet: je kan inschrijven tot 30 juni 2023.