Soetkin Verslype in actie
21.04.2024

Een tentoonstelling samenstellen en opbouwen is een discipline apart. Hoe zorg je voor een interessante expo, waarin je werk volledig tot zijn recht komt? Dat kom je te weten tijdens deze workshop.

Volzet - schrijf je in op de wachtlijst

Het opstellen van kunstwerken vraagt wat inzicht. Hoe stel je werk op in de ruimte, in lijn met je werk en het verhaal dat jij (of de curator) wil brengen? Hoe zorg je ervoor dat je werk optimaal tot zijn recht komt in een solo- of groepsexpo? En vooral: hoe zorg je voor een spannende, boeiende ervaring voor de bezoekers van de tentoonstelling? Tijdens deze workshop krijg je inhoudelijke en praktische tips, die zorgen dat je bij een volgende expo direct van aanpakken weet.

We bekijken individueel én in groep wat er mogelijk is in een “white cube”-galerie en experimenteren met verschillende opstellingen. We bekijken welke systemen of presentatie-objecten interessant kunnen zijn voor je werk.
Breng twee werken (en eventueel presentatiemateriaal) mee waarmee je aan de slag kan gaan.

Het weekend van 20 en 21 april staat volledig in het teken van hoe je beeldend werk kan tonen. Naast deze workshop is er op zaterdag ook een workshop waarin je je eigen kader of klein presentatieobject leert maken. Je kan voor beide dagen apart inschrijven, of je het hele weekend onderdompelen in dit boeiende thema.

Thorbjörn Beckmann

Praktisch

 • Wanneer
  zondag 21 april van 13u tot 17u
 • Waar
  Base-Alpha Gallery. Kattenberg 12, 2140 Antwerpen
 • Prijs
  25 euro (reductietarief) / 35 euro (standaardtarief) / 45 euro (steuntarief)
  Voor deze activiteit geldt een 'pay what you can' principe. We bieden drie prijzen aan, je kiest zelf of je een standaardprijs betaalt, of een lager of hoger tarief
  Volzet - schrijf je in op de wachtlijst
 • Begeleiding: Bart Vanderbiesen (galerijhouder)
 • In kleine groep (max. 10 personen)
 • Belangrijk: breng twee werken (en eventueel presentatiemateriaal) mee waarmee je aan de slag kan gaan.