Liesbeth Henderickx, Gewand, expo bij Fred & Ferry

Diende jij al je werk in voor ons textielproject 'Draad'? Dat kan nog tot 12 november. We zijn erg benieuwd welke verhalen jij met je textielwerk vertelt. Want textiel biedt fascinerende mogelijkheden. We verzamelden een reeks bijzondere expo's met focus op textiel die je nu kan bezoeken. Laat je inspireren.

Bram Van Breda - Before it slips away
Bram Van Breda is gefascineerd over hoe we ruimtes ervaren en ermee omgaan. In zijn textielwerk, met de hand gemaakt, rechtstreeks op het doek, creëert de kunstenaar een intiem spel van draad en kleur.
Hilde Van Daele Gallery, Watou, tot 22 oktober 2023.
https://www.hildevandaele.com/


Liesbeth Henderickx - Gewand
De installaties en concepten van Liesbeth Henderickx zijn een eerbetoon aan de vrijheid om te scheppen, het ambacht en de zoektocht naar ontwikkeling. Ze onderzoeken de verbindingen tussen mens en materiaal, lichaam en architectuur.
Fred & Ferry, Antwerpen, van 14 oktober tot 11 november 2023.
https://www.liesbethhenderickx.com/work


I try to imagine how your texture felt like

Deze expo brengt, doorheen de blik van hedendaagse kunste­naars en ontwer­pers, een ode aan het textiel­ver­leden van Ieper. De tentoonstelling illustreert dat textielkunst een waardige plek kan opeisen als hedendaagse kunstdis­ci­pline, ver weg van een ambachtelijke en genderspecifieke invulling.
Yper Museum, Het Perron, Sint-Pieters­kerk, Satelliet K en Kruitma­ga­zijn in Ieper, tot 12 november 2023.
https://www.ypermuseum.be/imagine

Foto: Manon Clement

Jeannine De Raeymaecker - Traces of Time
Jeannine De Raeymaecker heeft in haar werk met papier haar eigen esthetica ontwikkeld: de schoonheid van vakkundig handgeschept papier, dat ze omvormt tot gelaagde creaties met een textiele inslag.
Cultuurcentrum Mechelen, tot 26 november 2023.
https://cultuurcentrum.mechelen.be/jeannine-de-raeymaeckerDressing

Deze tentoonstelling nodigt je uit om stil te staan bij de zintuiglijkheid van het kleden, en bij de interactie tussen lichaam, kledingstuk en kunstwerk.
Maison des Arts, Schaarbeek, tot 26 november 2023.
http://lamaisondesarts.be/Virtuele expo: Freedom
In deze virtuele expo toont een internationale selectie aan texielkunstenaars, met een focus op weven, hun persoonlijke reacties op wat vrijheid voor ieder van hen betekent.
Tot 31 december 2023.
www.weven.eu

Expo Dressing: Katrien De Blauwer, Jump cut 13 (c) Patrick Van den Branden NBB
Auteur
Ward Desloovere