27.01.2024 - 18.02.2024

Ontdek, bewonder en ervaar hoe veelzijdig de wereld van textielkunst is. De groepsexpo ‘Draad’ verzamelt verhalen van dertig kunstenaars, in een intrigerende mix van technieken, materialen en interpretaties. Draad, dat is een viering van de creatieve vrijheid van textiel.

Dagelijks komen we met textiel in aanraking: denk maar aan de lakens waarin we slapen, de handdoeken waarmee we ons afdrogen of de kleren die we op onze huid dragen. We hebben een lange en persoonlijke geschiedenis met textiel. Het is een van de oudste materialen die de mensheid kent, het is een van de eerste vormen van technologie die we ooit ontwikkelden.

Van 27 januari tot 18 februari 2024 onthult de tentoonstelling Draad de veelzijdigheid van textiel. De expo verzamelt dertig verhalen van evenveel kunstenaars(duo’s) die overal in verweven zitten, over de zoektocht naar identiteit tot een visueel antwoord op maatschappijkritische vraagstukken. Zo nodigt elk werk uit tot verwondering en dialoog.

MET WERK VAN

Robberto & Milena Atzori, Els Bijnens, Ria Bosman, Sara Boumkwo, Lisa Decavel, Aurélie Defez, Sarah De Geyter, Nele Demeulemeester, Emma De Meulenaer, Charlie De Voet, Monique Dikboom, Sus Driessen & Anne Mie Boonen, Sam Druant, Duo Wonder, Anisa El Margai, Beppe Geerts, Ana-María Gómez, Carine Heyligen , Hannah Hoebeke, Ilse Lambrichts , Lize Maekelberg, Eleni Papadopoulou, Martha Samyn , Denys Shantar, Jose Marie Sta. Iglesia, Sebastian Van Canneyt, Laura Vandemaele, Petrus Vanlessen, Emma Van Roey, Lin Vermeulen

De tentoonstelling ontstond uit een nauwe samenwerking tussen Kunstwerkt en Texture. Samen lanceerden we in het najaar van 2023 een gelijknamige open call uit waarop meer dan zeshonderd kunstenaars reageerden. Een driekoppige jury (Han Decorte, Indre Svirplyte en Benjamin Mengistu Navet) boog zich over de vele inzendingen.

PRAKTISCH

Waar? Noordstraat 28, 8500 Kortrijk
Wanneer? 27 januari tot 18 februari 2024
dinsdag tot en met zondag, telkens van 10h00 tot 17h00
De expo is gratis te bezoeken tijdens Museumzondag op 4 februari

Meer info over ticketprijzen via de website van Texture