Kunstletters #018 stuurt je met 52 bladzijden vol inspiratie de zomer in. Verwacht je aan boeiende gesprekken, tips om met een frisse blik naar je werk te kijken en véél nieuw beeldend werk.

Een opmerkelijke materiaalkeuze en fel kleurgebruik kunnen je werk een speelse toets geven: Jan Vandeplancke leidt ons rond in zijn atelier en vertelt over zijn aanpak.

Raak je wel eens geïnspireerd door vreemde dromen? Bij Charlot Vael leidden ze tot een maf zelfportret met wasberen in de aanval.

Harry Pinxten onderneemt een zoektocht naar de pure vorm: hij werkt aan een opmerkelijke verzameling objecten die hij 3D-tekeningen noemt.

Prisca Illu maakt dan weer schilderijen en keramiek met veel aandacht voor natuurlijke materialen als pigmenten, klei en water.

Stilstaan bij één werk en daar geconcentreerd op inzoomen: we doen het samen met Soetkin Everaert bij haar werk ‘inside/outside, the mermaid’.

Waar anderen afval zien, ziet Margot Van den Berghe waardevol restmateriaal. En waar sommigen kiezen voor kunst en anderen voor design, zoekt de jonge textielkunstenares de grens op tussen die twee.

Klaas Rommelaere pikte werken van Marijke Schellekens en Cristian Scaldis uit de schatkamer die ons online platform Beeld ondertussen is.

Waarom kiest iemand ervoor een nieuwe galerie op te starten? Welke uitdagingen staan er te wachten? We vroegen het aan Tanja Leys en Geneviève Van Bastelaere.

ABONNEER