In oktober richten we met Kunstwerkt de spots volop op tekenkunst. Dit jaar vindt een nieuwe editie van de geweldige uitdaging ‘A paper / a day’ plaats. Een mooie aanleiding om in deze Kunstletters de vele boeiende kanten van tekenen te belichten.

David Tanghe brengt in zijn werk op een bijzondere manier tekenen en schilderen samen. Meteen goed voor een cover. Wat gebeurt er als je penseel inwisselt voor potlood? Joëlle Dubois vertelt.

Karen Pattyn bracht haar favoriete tekenmateriaal in stelling om een creatief antwoord te bieden op drie eenvoudige vragen. We gingen op atelierbezoek bij Flexboj en L.A. Vers talent vonden we in de schilderijen van Samuel Lemba. Sarah Yu Zeebroek beleeft een imaginaire dag uit haar kunstenaarsbestaan. Hanne Haverals vertelt over de opmerkelijke details in haar illustraties. Tekenen met bladkoper? Gerrit Matthijnssens is een grote fan. Arianne Rupprich rondde haar opleiding keramiek af met een project opgebouwd rond een heel persoonlijk verhaal. Jolien Collen is een gloednieuwe aanwinst in de collectie van Kunst in Huis. We zochten uit wat haar drijft. En we richten in een mooi katern de spots op enkele van de vele schetsboeken die we deze zomer ontvingen.