Tijdens de online tekenchallenge A paper / a day schotelen we je 31 dagen lang een portie tekeninspiratie voor. Op zondag doen we dat in de vorm van een online Q&A via het Instagram-account van Kunstwerkt. Benieuwd wie je wekelijkse host is? Ontdek hieronder de vier illustratoren die je een halfuurtje meenemen doorheen hun schetsboeken, inspiratie en onverwachtse tekenkrochten.

ZONDAG 8 OKTOBER: SIMON BAERT

Tekenen was voor Simon altijd al een uitlaatklep en tijdens zijn lagere en middelbare schooltijd dienden zijn schoolboeken voornamelijk als schetspapier. Tijdens zijn studies aan LUCA School of Arts Gent ontwikkelde hij een geheel eigen stijl dankzij zijn pen en inkpot, waarmee hij zijn visuele taferelen in gevoelig lijnwerk vormgeeft. Humor staat centraal in zijn werk en zijn perceptie van het leven.

Ontdek zijn werk

ZONDAG 15 OKTOBER: NOUR HIFAOUI

Nour Hifaoui, illustrator en striptekenaar, verkent met haar werk de complexiteit van de menselijke levensloop. Ze is een lid van Samandal comics en maakte deel uit van het redactieteam voor "Cutes/ظِراف," de nieuwste publicatie van queer en trans* strips door het collectief.
In 2022 publiceerde Nour haar eerste fanzine "Titties" met Samandal France, waarin ze intieme ontmoetingen en verlangens onderzoekt vanuit een feministisch perspectief.

Ontdek haar profiel

ZONDAG 22 OKTOBER: ARTHUR DEVISSCHER

Arthur Devisscher studeerde aan LUCA School of Arts en ontdekte pas recent dat hij opnieuw graag tekent. Liefst van al werkt hij lang aan een tekening, en dat is te zien aan de vele details in zijn werk. Terwijl hij tekent, ontvouwen zich de gekste verhalen.

Ontdek zijn werk

ZONDAG 29 OKTOBER: KAREN KEYROUZ

Karen Keyrouz is een multidisciplinair kunstenaar en brengt een "va-et-vient" tussen tekenen en strips. In 2018 publiceerde ze haar eerste graphic novel, "Flux et Reflux," in samenwerking met ALBA (Académie Libanaise des Beaux Arts), waar ze in 2015 haar masterdiploma behaalde.
Net als Nour is ze een actief lid van Samandal Comics, waar ze strips uitgeeft, schrijft en tekent.
Momenteel verblijft ze in het Maison Des Auteurs in Angoulême (Frankrijk) waar ze werkt aan haar volgende boek gebaseerd op geïmproviseerde vertellingen.


Ontdek haar werk

Hoe deelnemen?

Tune iedere zondag om 17u00 in op onze Instagram-account voor onze wekelijkse Q&A (Questions and Answers). Je zult bovenaan zien dat Kunstwerkt op dat moment live gaat. Klik op ons logo en volg telkens mee over de schouder van één van de illustratoren.
Een halfuur lang nemen ze je mee doorheen hun praktijk, maar krijg jij ook de kans om hen aan een spervuur van vragen te onderwerpen.

De Q&A verloopt in het Engels.