01.10.2023 - 31.10.2023

Met de online tekenchallenge A paper / a day moedigen we je elk jaar aan om tijdens de maand oktober zoveel mogelijk te tekenen. En zelfs nu de editie van 2023 voorbij is, blijven we je op deze pagina inspireren. Want hieronder delen evenveel tekenfanaten hun favoriete opdracht met je. Doorblader de drie boekjes en teken!

Op Instagram zorgden we dit jaar met #apaperaday23 voor een dagelijkse portie tekeninspiratie: van videoportretten en give aways, tot zondagse live Q&A's of highlights van schetsen van medetekenaars.

Herbeleef de afgelopen editie op Instagram

Eenendertig x inspiratie

In het voorjaar vroegen we naar jullie favoriete tekenopdracht: wat zet jou altijd aan het tekenen? We selecteerden 31 opdrachten uit jullie enthousiaste reacties. Doorblader ze en laat je inspireren!

Naar buiten

Trek je wandelschoenen aan, vul je thermos en kies een van deze tien tekenopdrachten. Een frisse neus doet wonderen voor je tekeninspiratie.

Kort en krachtig

Deze tien opdrachten vragen niet veel van je tijd en scherpen je blik aan. Voor beginnende tekenaars, als opwarmertje voor tekenfanaten, of vooral: om het tekenplezier aan te wakkeren.

Mag het wat meer zijn?

Ligt er een lege middag of avond voor je en ben je klaar om in iets nieuws te duiken? Heb je zin om te experimenteren? Dan vind je zeker je gading tussen deze elf opdrachten.

Werd je geïnspireerd door een opdracht? Deel dan je tekening op je eigen Instagrampagina, en vergeet de hashtag #apaperaday23 niet! Zo inspireer je op jouw beurt ons én andere tekenaars.

Hoe kon je meedoen aan A paper / a day?

  1. laat je inspireren via onze Instagrampagina en via de tekenopdrachten in de drie boekjes hieronder.

  2. TEKEN

  3. post dit op Instagram (je profiel moet openbaar zijn!)

  4. gebruik hashtag #apaperaday23, zo vinden wij en andere tekenaars jouw tekening terug.

  5. doe dit dagelijks, of zoveel als je wil/kan, heel de oktobermaand lang

met de steun van Staedtler