Foto: Renaat Nijs
17.04.2024

Heb je wilde ideeën rond beeldende kunst, maar zoek je nog een manier om ze waar te maken? Dan zetten wij je samen met JINT op weg om het project van je dromen uit te werken én er financiële ondersteuning voor aan te vragen.

Samen met JINT zoeken we voor ‘Dreamcatchers’ jonge makers (18 - 29 jaar) die ervan dromen om via een eigen kunstzinnig project of event de samenleving te verbeteren. Er zijn heel wat subsidiemogelijkheden die ervoor zorgen dat jij je plan kan waarmaken. Samen met JINT, gespecialiseerd in het ondersteunen van internationale projecten, helpen we je graag op weg om die subsidies aan te vragen. Via een schrijftraject met een aantal inspirerende sessies ondersteunen we je om je project te ontwikkelen en een dossier uit te schrijven.

Wauw, count me in!

Kom dan alvast op woensdag 17 april (19u30 - 21u30) luisteren naar een eerste infosessie rond Europese subsidies. Die avond maak je er kennis met twee Europese subsidietrajecten (groepsuitwisseling en solidariteitsproject), en je kunt er die avond al meteen terecht met specifieke vragen over je project.

Nog geen specifiek plan in gedachten? Geen probleem! Tijdens de infosessie ontmoet je nog andere enthousiastelingen waarmee je ideeën kan uitwisselen. Of, wie weet, wel samen een project kan uitdenken.

Inschrijven doe je via deze link.

En wat daarna?

Getriggerd door deze infosessie? Dan kan je instappen in een uitgebreider schrijftraject. Samen zorgen we ervoor dat jouw projectaanvraag in de smaak kan vallen. Aan de hand van een aantal ontmoetingsmomenten begeleiden we je richting de subsidiedeadline van 1 oktober 2024 bij JINT. Onze sessies vinden plaats in Gent en zijn open voor jongeren tussen 18 en 29 jaar.


Kun je niet aanwezig zijn op het infomoment, maar heb je wel interesse om deel te nemen aan de schrijfsessies? Mail dan marianne@kunstwerkt.be.

Praktisch

Deze sessie wordt gegeven in het Nederlands. Verkies je Engels? Stuur dan een mailtje naar marianne@kunstwerkt.be.

  • Waar : Circuscentrum - Dok-Noord 4F, 9000 Gent
  • Wanneer:
    Infosessie Europese subsidies voor jongeren: woensdag 17/04 – 19u30 tot 21u30
    Sessie Projectmanagement: zaterdag 20/04 – 10u tot 18u *
    Feedbackmoment: woensdag 11/09 - 19u30 tot 21u30 *
  • Prijs: gratis


* De infosessie staat open voor iedereen met interesse. Als je nadien geprikkeld bent om een dossieraanvraag in te dienen, stap je mee in de twee sessies en een aantal schrijfmomenten (data worden later bepaald).