© Sahar Khosravi
03.06.2023

Meubilair in bijzondere ontwerpen, een spectaculaire badkamer, talloze tegelsoorten en een uitgestrekte tuin met zicht op de architectuur van Gentiel Van Eeckhoutte: welkom in Villa Gaverzicht! Deze modernistische villa in Waregem is op zaterdag 3 juni het decor voor de negende editie van Painting Nights.

Painting Nights #9 leidt ons naar een modernistische parel in Waregem. Stap met schilderspalet en doek binnen in Villa Gaverzicht, waar de art deco elementen uit 1937 je verwelkomen. Door de halfronde erkers, metalen relingen op het dak en de ronde ramen lijkt de villa als een boot voorbij te varen. Eenmaal binnen dompelen de glasramen, trappenhal en unieke objectverzameling je onder in de art deco sferen van weleer. Architect Gentiel Van Eeckhoutte koos voor het typisch modernistische kleurenpallet: oker, aardekleuren, azuurblauw, groen, wit & zwart. Genoeg bouwstenen voor een avond schilderen op locatie.

Bij de start van de avond zal de eigenaar en bewoner van Villa Gaverzicht ons wat meer vertellen over het huis en zijn geschiedenis. Een deel van de toelichting gebeurt in het Frans.
Tijdens deze architecturale editie is Philine Vanrafelghem docent van dienst. Als je dat wenst, kijkt ze mee over je schouder om bij te sturen waar nodig. Philine is zowel schilder als architect, en dus de geknipte persoon voor deze editie.


Kunstwerkt organiseert deze editie van Painting Nights samen met Toerist Modernist, een project van Gerlin Heestermans waarmee ze modernistische woningen in België op de kaart wil zetten.

PRAKTISCH

WAAR? Churchilllaan 16, Waregem
WANNEER? 3 juni 2023, 17u30 - 22u00

TICKETS
Daarin zit inbegrepen: rondleiding in Villa Gaverzicht, broodje, schildersezel ter beschikking, koffie/thee

Voor Painting Nights #9 werken we met drie verschillende tarieven:

  • Reductietarief (€10)
    Vergemakkelijkt een lager bedrag je deelname? Dan kan je voor dit reductietarief kiezen.

  • Standaardtarief (€15)
    Dit tarief dekt de kosten van het evenement.

  • Steuntarief (€20)
    Door te kiezen voor dit steuntarief, ondersteun je andere deelnemers en zorg je er mee voor dat ons aanbod toegankelijk is voor iedereen.

Koop je ticket