• Uitwaaien aan de Koninklijke Villa

  Op zaterdag 9 april trotseerden vijftig schilders een frisse zeebries tijdens de zevende editie van Painting Nights. Met zicht op zee, vlakbij de Koninklijke Villa in Oostende, haalden ze penselen, doek en bokalen boven om het schouwspel van licht, lucht en water vast te leggen met verf. Terwijl de warme winterzon zich liet zien, keken we even mee over de schouder van enkele deelnemers.

 • zaterdag 9 april - Koninklijke Villa, Oostende

  We trekken opnieuw naar een bijzondere plek voor Painting Nights: op zaterdag 9 april strijken we neer in de tuin van de Koninklijke Villa in Oostende. Met magistraal zeezicht. Schilder mee met zicht op zee!

 • Gesprekken tussen kasten vol geschiedenis

  Op zaterdag 4 december opende de Afgietselwerkplaats van Brussel de deuren voor een groep enthousiaste schilders. Met daarachter verstopt: ruimtes vol mallen, gipsen beelden en ornamenten. Tussen het avondlijk schilderen door, keken we even mee over de schouder van enkele deelnemers.

 • In gesprek met gastdocent Eline De Clercq

  Naast een bijzondere locatie is ook een gastdocent een vaste waarde binnen Painting Nights. Voor deze zesde editie in de Afgietselwerkplaats strikten we de lesbische schilder Eline De Clercq. Iemand die maar wat graag de geschiedenis induikt, en hiermee linken legt naar de LGBTQI+-gemeenschap van vandaag. Hoog tijd om haar beter te leren kennen. 

 • zaterdag 4 december - Afgietselwerkplaats (Museum Kunst & Geschiedenis), Brussel

  Painting Nights is jouw schildersatelier voor één avond op een bijzondere plek. Voor deze editie trekken we naar de Afgietselwerkplaats in het Brusselse Jubelpark. Kom je op 4 december mee schilderen tussen eeuwenoude kasten vol gipsvormen en bustes? 

 • Dit was Painting Nights #5

  Op vrijdag 27 augustus 2021 hield Painting Nights halt bij Stormkop. Tussen de Droogdokken, en met zicht op de maritieme skyline van Antwerpen, schilderden de deelnemers tot de zon onderging. Met knappe resultaten als gevolg! 

 • vrijdag 27 augustus - Stormkop (Droogdokken) Antwerpen

  Painting Nights is jouw schildersatelier voor één avond op een bijzondere plek. Nu we eindelijk terug samen kunnen schilderen, trekken we er deze zomer weer op uit. Op vrijdag 27 augustus zetten we onze schildersezels op bij Stormkop in de Antwerpse haven (Painting Nights #5). Kom mee schilderen bij zonsondergang.

 • Online schildersatelier 'Glory Box'

  Painting Nights is jouw schildersatelier voor één avond op een bijzondere plek. Ook voor deze vierde editie hoef jij nergens heen, maar komen wij samen naar jouw 'kot’. 
  Schilder je op zaterdag 27 maart 2021 mee vanuit ons online schildersatelier? Mira Bryssinck brengt er live haar monoloog ‘Glory Box’ zittend vanachter haar microfoon, en gestationeerd in de studio van Compagnie Cecilia, inspelend op jouw penseelstreken en potloodstrepen.

 • online schildersatalier 'Leviathan'

  Voor deze derde editie van Painting Nights hoef jij nergens heen, maar komen wij naar jouw 'kot’ met het luisterverhaal ‘Leviathan’ van LOD muziektheater. 
  Schilder je op zaterdag 12 december 2020 mee op de tonen van meester-verhalenverteller Josse De Pauw, jazzpianist Kris Defoort en bruiteur Céline Bernard?  

 • Herbeleef een avond schilderen in het Zwin

  Op zaterdag 29 augustus trokken een 70-tal deelnemers richting het Zwin. Middenin de biotoop van de kokmeeuw, ooievaar en tureluur kwamen voor een keer schildersezels, penselen en verftubes samen. In dit atelier op verplaatsing waande iedereen zich er landschapsschilder voor één avond. 

 • Op avontuur met een buitenschilder

  Nils Verkaeren begeleidt op zaterdag 29 augustus de zomereditie van Painting Nights in Het Zwin Natuur Park. Nils is als buitenschilder pur sang de aangewezen persoon om je met advies bij te staan tijdens dit schildersatelier in volle natuur. Maar wat trekt hem aan in buitenschilderen en wat zijn de do's en don'ts?  

 • zaterdag 29 augustus 2020 - Zwin Natuur Park

  Painting Nights is jouw schildersatelier voor één avond op een bijzondere plek. Voor deze editie trekken we naar het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist. Kom je op zaterdag 29 augustus 2020 mee schilderen bij zonsondergang?

 • dit was Painting Nights #1

  Op 30 november verzamelden heel wat schilders en tekenaars zich in het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel voor de eerste editie van Painting Nights. Met schildersezel en penseel of juist met schetsboek en potlood, durfden zij het aan om tussen de Tyrannosarus Rex en de beroemde Iguanodons van Bernissart te werken. 
  Wat vonden de deelnemers er zelf van? Vijf creatieve nachtraven delen hieronder hun ervaring van hun schildersessie na sluitingstijd.