Wil je delen wat je maakt? Met geïnteresseerden en, met uitbreiding, de wereld? Dan is Facebook het ideale online platform om naar buiten te komen met je werk. Dit artikel zet je alvast op gang om zoveel mogelijk uit je Facebook-profiel te halen.

Instagram is geëvolueerd naar een online vrijplaats, waar iedereen zijn plek probeert te veroveren. Zo ook beeldend kunstenaars. Waarom investeren in het platform als een online visitekaartje? Met deze tips haal je alles uit je profiel op Instagram.

Prudence Geerts is een illustrator/comic artist en heeft met haar Planet Prudence een online community opgebouwd op Instagram van meer dan 600.000 volgers. In dit artikel geeft ze tips over hoe je begint met het uitbouwen van een online community.

Een nieuwsbrief is een krachtige en persoonlijke manier om als kunstenaar met je publiek te communiceren. Waarom? En hoe zorg je ervoor dat jouw nieuwsbrief niet zomaar in de prullenmand belandt? Lees even mee.

Een website is een essentieel hulpmiddel voor beeldend kunstenaars om hun werk te tonen. Bij het bouwen van een website komt echter heel wat kijken. In dit artikel delen we 10 belangrijke tips die je helpen bij het maken van een website.

Een helder communicatieplan helpt je om jouw kunst tot bij de juiste mensen te brengen. In dit artikel overlopen we wat zo’n communicatieplan juist is en hoe je het gebruikt om te groeien als kunstenaar.

Een biografie is gericht op jouw leven als kunstenaar en kan dienen als een introductie tot je werk. Belangrijke levensgebeurtenissen die je werk hebben beïnvloed kan je er in opnemen. In een cv lijst je jouw prestaties en ervaring als kunstenaar op.

TikTok stond bij de start bekend als een medium voor korte filmpjes en challenges, maar het is ook een plek waar je een schat aan inspirerende informatie vindt. Ook voor kunstenaars biedt het platform heel wat kansen.

Maak je al een tijdje beeldend werk, dan wil je er wellicht ook  mee naar buiten komen’. In dit artikel kom je te weten hoe je start met het uitbouwen van een netwerk, hoe je makkelijk en doeltreffend communiceert over je werk.

Organiseer je een tentoonstelling of een evenement? Overweeg zeker om de pers in te lichten, want het is dé ideale manier om een groot aantal mensen te bereiken en een nieuw publiek aan te spreken.

Beeld is het handige digitale platform van Kunstwerkt waar je als kunstenaar op een eenvoudige manier je beeldend werk kan voorstellen en open calls vindt. Hoe haal je alles uit je profiel? Deze 5 tips zetten je op weg.

Hoe je jezelf positioneert als kunstenaar begint met een grondige analyse van wie je bent als kunstenaar, wat voor werk je maakt, wat je drijfveren zijn en welke doelen je jezelf stelt. Dat zal je helpen scherpere keuzes te maken.